Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години

5897 0
Проект прокладання євроколії зі Львова до Польщі обговорюють вже багато років. Є два варіанти будівництва – зі Львова у Перемишль або ж до Варшави. Який з них найбільш реалістичний, рентабельний та перспективний, в ефірі Tvoemisto.tv розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

Оскільки колія в Україні ширша за європейську, будівництво євроколії допомогло б швидше та якісніше – зручним потягом – доїхати зі Львова у міста Європи без зайвих пересадок. Це – хороша альтернатива виснажливій автобусній поїздці. Проте проект, який обіцяли втілити у життя ще до Євро-2012, так і залишився тільки у планах…

«Нашуміло два проекти. Перший – який активно обговорювався – це євроколія зі Львова до Перемишля, і далі по півдні Польщі – до Кракова, до Катовіце. Будувати по території України треба 88 км. Ми це питання вивчали. Не буде там позитивного економічного ефекту, не бачу потоку вантажів», – розповів Богдан Піх.

З його слів, імпорт цього року зменшився в Україні на 12% і продовжує падати.

«Тому збудувати євроколію, в яку треба вкласти не менше 120 млн євро,і яка не окупиться ніколи – нема резону. Україна не має таких грошей. Ця тема озвучувалась на європейських форумах, інвестори цікавились, але побачили, що там економіка не працюватиме. Тому на сьогодні питання євроколії до Мостиськ, до Перемишля – відкладається на невідомо який час», – пояснив Богдан Піх.

Ще один варіант, який розглядається і є більш реалістичним – це сполучення Львів-Варшава.

«У нас з Варшави до кордону, до Гребенного є колія, там ходять поїзди, щоправда, не швидкісні. Там є колія, і колись курсував такий потяг «Рава–Варшава», то в нас до Рави-Руської також є 7 км колії, її можна відремонтувати, бо вже років певно 10 там нічого не їздить і вона закинута. А от з Рави до Львова можна було б добудувати 66 км. Це – якщо використовувати суміщену колію: тобто на тих же шпалах, на яких йде широка колія, прокласти рейки вузької колії», – розповів Богдан Піх.

За попередніми підрахунками, такий проект обійдеться у 50 млн євро.

«Ми могли б збудувати таку колію, правда, тільки в Брюховичі. Проте Брюховичі – за 10 км від центру Львова. Також я підраховував кількість автобусів, які їздять зі Львова до Замостя, до Любліна, до Варшави. Їх є вісім, то, очевидно, був би і пасажиропотік», – зауважив Богдан Піх.

Він зазначив, що навіть польські депутати виявляли інтерес до такого проекту.

«Але події в Україні певною мірою охолодили цей запал. А за свої кошти ми євроколію не збудуємо. Маю сказати, що, взагалі, це більше політичний проект. Входження України в Європу, інтеграція нашої інфраструктури з європейською, вона нам потрібна більше з політичної точки зору. Хоча, в перспективі, воно б, може, і дало якісь дивіденди. Тому цей проект не відкидаємо. І якщо хтось з наших партнерів чи бізнесменів зацікавиться цим, то ми активно долучимося до реалізації», – запевнив Богдан Піх.

Нагадаємо, раніше Богдан Піх інформував, що за умови будівництва євроколії, зі Львова до Варшави можна буде доїхати за 4 години.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!