Професорка львівського вишу склала присягу судді Конституційного суду

1577 0
Під час засідання львівська юристка Оксана Грищук склала присягу, засвідчила її підписом.
Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Грищук

Фото з Фейсбук-сторінки Оксани Грищук

Професорка кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Оксана Грищук на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду сьогодні, 19 травня, склала присягу судді Конституційного Суду України. Відповідний указ президент України Володимир Зеленський підписав ще 26 листопада минулого року.

Як повідомляє «Інтерфакс. Україна», головуючий у КС заступник голови Конституційного Суду Сергій Головатий зазначив, що згідно з Конституцією та закону про КС суддя вступає у повноваження з дня складання присяги. Під час засідання Грищук склала присягу, засвідчила її підписом. Потім їй вручили атрибути судді Конституційного Суду: мантію судді, нагрудний знак та посвідчення.

Читайте також: Ексголова суду на Львівщині очолив Конституційний суд

Головатий привітав Грищук зі вступом на посаду, побажав їй професійних успіхів та зазначив, що вона стала суддею КС у непростий для України час – під час війни рф проти України. Також додав, що є і момент, який надає урочистості цій присязі, оскільки присягу вона склала у День української вишиванки.

Зазначимо, що Конституційний Суд України складається з вісімнадцяти суддів. По шість призначаються президентом, Верховною Радою та з'їздом суддів України. Кандидатуру на посаду судді Конституційного Суду обирають на конкурсних засадах. Суддя Конституційного Суду призначається на дев'ять років без повторного права бути призначеним на цю посаду. Перелік суддів КСУ дивіться тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!