Профіль Facebook можна буде передавати у спадок

2439 0
Facebook змінила своє ставлення до механізму роботи профілю після смерті користувача.
фото: pravda.if.ua

фото: pravda.if.ua

Раніше соцмережа автоматично заморожувала сторінки людей, які померли. Це часто викликало невдоволення рідних, які таким чином прагнули замінити фізичну присутність родича або друга.

Тепер мережа почне дозволяти юзерам призначати «спадкоємця» (legacy contact), який зміг би частково керувати профілем померлого. Спадкоємець не зможе редагувати записи, які були розміщені раніше на сторінці померлого, й читати приватні повідомлення. Окрім того, він не зможе приймати рішення про видалення профілю.

Читайте також: Українці покидають російські соцмережі та йдуть у Facebook

Для активації функції потрібно зайти до «налаштувань» й обрати «безпеку», після чого в нижній частині сторінки обрати «контакт спадкоємця». Користувач, якого обрали, матиме змогу відмовитися від такого статусу. Поки що ця опція недоступна, а лише анонсується.

Джерело: Українська правда. Життя


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!