Як не захворіти на грип. Поради фармацевта

6270 0
В осінній сезон ми практично щодня знаходимося в оточенні хвороботворних вірусів, тож у цей період стає актуальним питання, як зміцнити імунітет та не захворіти на грип чи застуду.

Оскільки головним захистом від застуди і грипу є імінітет, дуже важливо дбати про його зміцнення, стверджує експерт з фармацевтичної опіки мережі аптек «D.S.» Ірина Проців.

Послабити захисні сили організму можуть безліч факторів: надмірні фізичні та емоційні навантаження, постійні стреси, хронічні захворювання, а ще нестача вітамінів, зловживання алкоголем та довготривала терапія антибіотиками.

За словами фахівців, до групи ризику належать діти до 7 років, у яких ще не сформований імунітет, та люди похилого віку. Саме цим категоріям варто особливо ретельно дбати про свій імунітет в холодну пору року.

В осінньо-зимовий період слід збагатити своє меню вітамінними продуктами – яблуками, ківі, овочами. Чай краще вживати з лимоном, або замінити його відваром шипшини. Добре стимулює імунну систему ехінацея пурпурова. Приймати її слід не більше 20 днів.

Для профілактики захворювань стануть в нагоді бальзами, які містять рослинні соки та продути бджільництва. Фахівці радять вживати їх протягом всього осіннього сезону. Ефективною для профілактики грипу є також вакцинація.

Детальніше, як зміцнити імунітет та як не захворіти, коли поруч є носії вірусу, дивіться у відезаписі.

 

Програма створена за підтримки мережі аптек «D.S.».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!