Профільний комітет Ради погодив зміни до закону про безготівкову оплату в транспорті

1946 0
Якщо його ухвалять народні депутати, то перешкод для запровадження е-квитка не буде.
фото ілюстративне: report.if.ua

фото ілюстративне: report.if.ua

Комітет ВРУ з питань цифрової трансформації підтримав законопроєкт щодо усунення перешкод для функціонування електронного квитка та стимулювання безготівкових методів оплати на транспорті. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Читайте також: Безпечний проїзд. Як позбутися готівки у громадському транспорті Львова

Законопроєктом пропонується внести зміни до пункту 4 статті 9 Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і дозволити не застосовувати РРО і розрахункові книжки під час оплати за проїзд на автомобільному та електричному транспорті в безготівковій формі з використанням електронних платіжних засобів.

Ідеться про оплату картками, мобільним гаманцем, через платіжний додаток тощо.

«Запровадження безготівкової форми оплати сприятиме зменшенню витрат перевізників на продаж паперових квитків і їх виготовлення», – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: Безконтактність наше все або Як жити українцям в новій онлайн реальності

Якщо не буде квитанцій та чеків, то контролювати перевізника, вважають у парламенті, можна буде через надходження на його банківський рахунок коштів від безконтактної оплати за проїзд.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!