Профспілки шахтарів Львівщини оголосили голодування через затримки зарплат

1592 0
Зарплатна заборгованість перед «Львіввугілля» становить 317 млн 790 тис. грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).
Фото: Михайло Волинець

Фото: Михайло Волинець

Представники чотирьох шахт ДП «Львіввугілля» оголосили голодування у приміщенні Львівської ОДА через затримки зарплати. Про це повідомив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Читайте також: Посадовці «Львіввугілля» розтратили 7 мільйонів гривень

Голодування на знак протесту оголосили керівниця шахти «Лісова» у Червонограді Мирослава Кафтан та голови шахт «Межирічанська», «Степова» та «Червоноградська» Василь Лесняк, Василь Семканич та Валерій Бабій відповідно. «Вони перебувають у приміщенні Львівської ОДА та не збираються залишати будівлю доти, доки не буде вирішене питання заборгованості перед працівниками підприємства», – написав він.

Лідери профспілок вимагають, щоб виконувач обов’язків голови Львівської ОДА доповів президенту про критичну заборгованість та кризу галузі. Адже станом на 16 січня зарплатна заборгованість перед «Львіввугілля» становить 317 млн 790 тис. грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Додамо, що торік шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси. У листопаді з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!