Програмісти зі Львова розробили програму для військової розвідки

6628 0
Львівські програмісти розробили для військової розвідки спеціальну програму, за допомогою якої бійці можуть одразу передавати інформацію про розміщення ворожих сил, створювати карти та прокладати маршрути, щоб не потрапити у засідку.
Фото: nesterukk.blogspot.com

Фото: nesterukk.blogspot.com

Цю програму можна завантажити у звичайний смартфон, повідомляє Zik.

За основу програми для розвідників програмісти взяли «натовські» зразки подібного програмного забезпечення та адаптували їх до українських реалій.

Роботу над програмою розпочали ще у березні цього року. Однак вона й досі триває.

«Тривалий час у нас досить легковажно ставилися до таких сучасних засобів телекомунікації, і, можливо, це було одним із недоліків на перших порах проведення АТО», – зауважує  керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Тепер цю програму розвідники випробовують у польових умовах. Самі ж військові кажуть, що без подібних інформаційних технологій обійтися не можуть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!