Програму «Доступні ліки» доповнили ще вісьмома препаратами

7593 0
12 серпня опублікували оновлений Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Він містить 264 позиції лікарських засобів.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Програму «Доступні ліки» доповнили ще вісім лікарських засобів. Про це на своїй офіційні сторінці у Фейсбуку повідомляє  Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

«Безоплатних «Доступних ліків» стало більше. 12 серпня опублікували оновлений Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації. Він містить 264 позиції лікарських засобів, 85 з яких  повністю безоплатні для пацієнтів. Це  на 8 лікарських засобів більше, ніж було раніше», – йдеться у повідомлені. 

Станом на 13 серпня в оновленому переліку  «Доступних ліків» – 264 лікарських препаратів:

200 засобів передбачили для лікування серцево-судинних захворювань;

48 – діабету ІІ типу;

15 – бронхіальної астми;

1 – для лікування ревматичних хвороб.

Читайте також: Кисню вистачає на три доби. Дві лікарні Львова потребують дофінансування для порятунку хворих із Covid-19. 

У НСЗУ зазначають, що в програму входять ліки як українських виробників – зараз їх 60%, так і іноземних – їх 40%. 

Зокрема, це виробники з таких країн як Угорщина, Німеччина, Румунія, Польща, Швейцарія, Франція, Ізраїль, Індія. 

У переліку – 85 лікарських засобів, які є повністю безоплатними для пацієнтів:

62 лікарські засоби – для лікування серцево-судинних захворювань;

17 – для лікування діабету ІІ типу;

6 – для лікування бронхіальної астми.

Нагадаємо, що МОЗ видало наказ про розширення переліку медпрепаратів «Доступні ліки». Документ датований 1 червня. Згідно з наказом, до програми реімбурсації внесли 7 нових препаратів, серед них – «Плаквеніл» (гідроксихлорохін) від іспанського виробника Санофі-Авентіс. Утім, пацієнтам його виписуватимуть за повною вартістю – 620 грн (як вказано в переліку препаратів за Програмою реімбурсації).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!