Апеляція Стахіва та посилення карантину в «жовтій» зоні. Головне за добу

1131 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Photo by Dima Pima on Unsplash

Photo by Dima Pima on Unsplash

Посилення карантину в «жовтій» зоні. Якщо раніше бізнес міг обирати, як працювати у «жовтій» зоні: не перевіряти документи про вакцинацію/негативний тест і працювати з обмеженням по площі або перевіряти документи та працювати без певних обмежень по площі, то тепер громадські чи заклади культури, ресторани, спортзали тощо можуть працювати, лише якщо весь персонал вакцинований принаймні однією дозою, має сертифікат про одужання чи негативний тест. Це ж стосуватиметься і відвідувачів.

Читайте також: Остап Стахів програв апеляцію

Аварійний гуртожиток для незрячих. Гуртожиток для незрячих, що на Торфяній, 11 давно перебуває в аварійному стані. Його не ремонтували ще з 60-х років минулого століття. Мешканці останній десяток років просили їх відселити з аварійного будинку, але єдине, чого їм вдалося досягти, це те, що гуртожиток передали від Українського товариства сліпих на баланс міста та запланували цьогоріч капітальний ремонт першого поверху. Tvoemisto.tv з'ясувало, в яких умовах живуть тут люди з вадами зору та чого вони потребують.

Програш апеляції. Львівський апеляційний суд не задовольнив апеляцію Остапа Стахіва, якого підозрюють у насильницькій зміні конституційного ладу. Відтак, він залишається під вартою. Таке рішення колегія суддів ухвалила під час судового засідання. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

Допомога хворим діткам. У Львові всі охочі можуть стати святим Миколаєм для дітей, які зараз перебувають на лікуванні у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, у відділенні онкології.

Демонтаж ТЦ «Арсен». На вул. Княгині Ольги, 120 у Львові демонтують торговий центр «Арсен», який працював там понад 10 років. ТЦ, що поблизу міського Центру зайнятості, закрили ще в серпні цього року. Що саме планують на місці магазину, поки не відомо. Утім, згідно з планом зонування території Франківського району міста, ділянка, на якій розташований супермаркет, належить до зони Г-6, а саме – об'єктів торгівлі.

Спад захворюваності на Covid-19. В останні два тижні епідемія коронавірусу в Україні спадала за всіма показниками. Порівняно з піковими значеннями, кількість позитивних ПЛР-тестів скоротилася на 53%, нових випадків поменшало на 30%, зайнятих ліжок у лікарнях – на 19%, добові госпіталізації зменшилися на 30%, а смертність – на 9%. Спад захворюваності спостерігають у всіх регіонах, крім Закарпатської та Кіровоградської областей.

Читайте текож: У центрі Львова закрили один із перших суші-ресторанів

Історичний ролик до дня Голодомору. Цього року виповнюється сто років від початку масового голоду на Поволжі, Північному Кавказі та на Півдні України. В Україні це був перший масовий голод, що став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років. Інститут національної пам'яті підготував історичний ролик до цієї дати.

Закриття суші-ресторану. На проспекті Свободи закрили один із перших у Львові ресторанів японської кухні – ЯПІ «Острів суші». Понад 15 років заклад працював в центрі міста.

Новий пункт вакцинації. У шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького у Львові відкрили пункт вакцинації від Covid-19. Наразі він працює у тестовому режимі. Пункт вакцинації наразі працюватиме у вівторок та середу з 14.00 до 19.00, але якщо буде більший попит, то дні прийому розширять. Щепитися у шпиталі можуть всі за попереднім записом. Вакцинуватимуть у лікарні Pfizer, але планують надалі отримати всі інші вакцини, які доступні у Львові.

Ціни на житло. У Львові різко зросла вартість житла. Зокрема, квартири у новобудовах подорожчали приблизно на 20%. На сьогодні львівський ринок нерухомості не надто відстає від столичного. Експерти кажуть, що зараз реально менше, ніж 900 доларів за квадратний метр у новобудові Львова не купити. Ще пів року тому вартість була 750-800 доларів.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!