Проєкт платної дороги зі Львова до Краковця оновлюють. Кабмін уже визначив вартість проїзду

2983 0
З легкового авто братимуть 80 копійок за кілометр.
Фото: vsetutpl.com

Фото: vsetutpl.com

Кабінет міністрів встановив максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільною дорогою загального користування, яка побудована на умовах концесії. Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень. Рішення прийняли на засіданні уряду, яке відбулось сьогодні, пише РБК Україна.

Читайте також: Поблизу Городка на Львівщині збудували нову транспортну розв'язку. Фото

Зокрема, для легкових автомобілів вартість проїзду становитиме 80 копійок за кілометр, для вантажних авто, вантажністю понад 12 тонн, – 4,6 гривень за кілометр.

Першу платну дорогу мають збудувати на Львівщині. Йдеться про платну дорогу «Львів – Краковець», зведення якої анонсують ще з 2015 року.

Як пояснив у коментарі Тvoemisto.tv керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, нині відбувається коригування технічного завдання проєктування цієї дороги. Опісля визначатимуть шляхи фінансування будівництва.

«Ми провели інвентаризацію земельних ділянок. Подали на розгляд до Укравтодору коригування до технічного завдання на проєктування. Це один із пріоритетів на наступні 5 років – повинні відкоригувати проєкт, опрацювати всі земельні ділянки і визначити пріоритети щодо можливого фінансування. Це важливий проєкт, який з’єднає нашу дорожню інфраструктуру із Європейським союзом», – розповів Олег Береза.

Читайте також: Першу платну дорогу побудують зі Львова до Краковця

Нагадаємо, згідно з попередніми характеристиками, довжина планованої до будівництва дороги становитиме 84,4 км, вона матиме чотири смуги, орієнтовна швидкість руху – 120 км/год. Траса має оминати населені пункти Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!