Проєкт реконструкції площі Коліївщини увійшов до топ-25 у Європі

1292 0
Площу Коліївщини реконструювали 2021 року за проектом архітектурного бюро «Рутенія».
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові став фіналістом Європейської премії з міського громадського простору 2022 року. На розгляд міжнародного журі подали 326 робіт, з яких вибрали – 25. Про це повідомили на сторінці Львів.Містобудування. 

Читайте також: У Львові після реконструкції відкрили площу Коліївщини. Фото, відео

Нагадаємо, площу Коліївщини реконструювали 2021 року за проектом архітектурного бюро «Рутенія». Перед проєктантами стояло завдання – осучаснити територію і водночас зберегти атмосферу, яка панувала тут понад 100 років тому. 

На площі повністю замінили всі комунікації, переклали покриття, зробили освітлення, встановили зручні сучасні меблі, облаштували  нові зелені зони. Місцем притягання людей на площі є фонтан-криниця, яка існувала тут ще у минулому столітті. Її відновили та осучаснили. На криниці викарбували імена львів'ян, які мешкали довкола площі з кінця XIX і до ІІ Світової війни.

Площу реконструювали в межах грантового проєкту про співпрацю з єврейськими організаціями у проєкті «Спільна відповідальність за спільну спадщину» (ReHERIT) завдяки допомозі Європейського союзу. Вартість робіт становила 3,2 млн грн.

Додамо, проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові обрали переможцем огляду-конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України 2021».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!