Проєкт реконструкції площі Коліївщини став переможцем престижної архітектурної премії

1424 0
Проєкт отримав премії у номінації «Ландшафтна архітектура», «Дизайн міського середовища» та «Реалізований проєкт».
фото дар

фото дар'ї кучер

Проєкт реконструкції площі Коліївщини у Львові обрали переможцем огляду-конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України 2021». На розгляд журі подали орієнтовно 200 робіт з різних регіонів України.

Зокрема, у номінації «Ландшафтна архітектура» дипломами лауреатів нагородили команду науково-виробничої фірми Urbanideas/Рутенія – Ольгу Криворучко, Олександра Гуцуляка та Анастасію Гапанович. Урочиста церемонія нагородження відбулася 29 жовтня в Центральному будинку архітектора у Києві.

Читайте також: У Львові після реконструкції відкрили площу Коліївищини. Фото, відео

«Ділимося із вами приємною новиною: наш проєкт реконструкції площі Коліївщини отримав премію Національної спілки архітекторів України 2021. У номінації «Ландшафтна архітектура» (дизайн міського середовища», реалізований об'єкт), – йдеться в повідомленні Urbanideas у Фейсбуку.

 

Нагадаємо, що у Львові 12 вересня цього року після реконструкції відкрили найменшу площу міста – площу Коліївщини. Її розміри – усього 650 квадратних метри, у чому і є особливість території. Тут фахівці НДЦ «Рятівна археологічна служба» знайшли рештки давніх будівників та стародавнього колодязя, який вдалося відновити.

Площу реконструювали в межах грантового проєкту про співпрацю з єврейськими організаціями у проєкті «Спільна відповідальність за спільну спадщину» (ReHERIT) завдяки допомозі Європейського союзу. Вартість робіт становила 3,2 млн грн. Як вона виглядає сьогодні, дивіться за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!