Політична реклама

Проїзд у львівських маршрутках подорожчає у лютому наступного року

1188 0
Погодження нового тарифу на проїзд в маршрутках у Львові можна очікувати на початку, або всередині лютого. Думаю, далі ніж березень цей процес не мав би затягнутися,– про це сьогодні, 11 грудня, на прес-конференції повідомив голова Львівського обласного осередку ВГО "ВААП" Іван Велійка.

Інформує "Гал Інфо".

 «В нас відбулась робоча зустріч зі першим заступником міського голови Олегом Синюткою, представниками транспортних підприємств та начальником управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Миколою Жуком. Ми дійшли згоди, що тариф треба переглядати. Наразі готуємо додаткові розрахунки для управління економіки. 20 грудня має відбутись остання робоча зустріч, на якій і буде ухвалене рішення стосовно дальших кроків»За його словами, вже минуло близько 7 місяців відтоді, як транспортні підприємства звернулися в Львівську міську раду з пропозицією стосовно перегляду тарифів на проїзд.

Така ініціатива перевізників, на його переконання, ґрунтується на тому, що зросли, по-перше, ціна на дизельне пальне, по-друге, мінімальна заробітна плата. «Думаю, нині ні в кого нема думки про те, що тарифи переглядати не треба.»,– зауважив Іван Велійка.

Як розповів один з перевізників, директор ТОВ "Міра і К" Микола Шкурган, витрати підприємства, які формують вартість проїзду значно виросли порівняно з тими, коли встановлювався тариф у 2 грн. «Як мешканець Львова, я розумію, що підняття тарифів відіб’ється на кожному. Але якщо не говорити про тарифи, не говорити про те, що треба щось змінювати, то через місяць-два-три ми дійдемо до критичноїмежі, і транспорт зупинеться», – розповів він.

Говорячи про те, якою ж все-таки має бути ціна проїзду в львівських маршрутках, Микола Шкурган наголосив, що по розрахунках тариф має бути в межах 3 грн. Однак на його думку, проїзд має вартувати не менше ніж 2, 50 грн. «Якщо тариф буде становити 3 грн, то може йти мова про поступове оновлення, якщо 2,50 грн, то це лише компенсація збитків, які нині маємо»,– пояснив він. Також Микола Шкургандодав, що практично у всіх обласних центрах тариф 2,50 встановлено вже давно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!