Політична реклама

Проїзд у львівських маршрутках зросте до трьох гривень

1163 2
Із першого березня проїзд у львівських маршрутках подорожчає щонайменше до трьох гривень.

Про це в коментарі “Львівському порталу” повідомив голова Львівського обласного осередку «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників» Іван Велійка. Водночас представник перевізників зазначив, що для повного задоволення потреб перевізників ця сума мала б сягнути восьми гривень.

Він вказав, що питання про підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті постало ще з квітня минулого року. Зараз транспортні підприємства знаходяться фактично на межі виживання. За словами Велійки, пасажирський авторанспорт може зупинитися будь якої миті, якщо підприємство не отримає можливості купувати паливно-мастильні матеріали та запчастини.

«Кредиторська заборгованість перед постачальниками паливно-мастильних матеріалів, автошин та запчастин коливається на кожному підприємстві по різному від мільйона до трьох мільйонів гривень. Фактично сьогодні в будь який момент кредитор може припинити постачання», – сказав він.

Представник перевізників повідомляє, що під час вчорашньої конференції повноважних представників трудових колективів та профспілкових організацій автотранспортних підприємств Львова, було прийнято конкретні рішення, згідно з якими до 15 лютого виконком ЛМР має затвердити новий тариф на проїзд у розмірі щонайменше три гривні.

«Рішення конференції – конкретні. Перше, це звернення з вимогою до виконкому Львівської міської ради, аби до 15 лютого 2013 року погодити тариф у розмірі трьох гривень. Друге – вирішення проблеми компенсації за перевезення пільгових категорій пасажирів. Трете – залучення міською владою правоохоронців до виявлення власників фальшивих посвідчень (пільговиків – авт.) та центрів які їх продукують. Тому що число власників фальшивих посвідчень росте з кожним днем», – говорить І. Велійка.

Окрім того він зазначив, що вимоги міської ради до перевізників тягнуть за собою додаткові видатки. «Якщо говорити і виходити з тих документів, які на сьогоднішній день сформовані замовником - встановлення систем GPS, впровадження електронного квитка, щорічна 20% заміна автопарку на нові низькопідлогові автобуси - то ми хотіли б, щоби тариф був 8 грн. А розрахунки, які на сьогоднішній день подано (на затвердження виконкому – авт.), виходять з того парку, який є у транспортних підприємств зараз. Без урахування кредитних грошей, які необхідно залучати для закупівлі нового транспорту… і складають від 3 – 3.5 грн. Ми ці розрахунки подали і вимагаємо, щоб мінімальний тариф від трьох гривень був затверджений», – наголошує Велійка.

Варто також зазначити, що під час конференції було створено координаційний комітет, до котрого увійшли представники усіх автотранспортних підприємств, а також голови профспілкових організацій. Відтак новий комітет прийматиме рішення котрі будуть необхідні при не реагуванні громади міста на потреби перевізників і виклики ринку про які перевізники говорять сьогодні.

«Від початку переговорного процесу із владою ми прогнозуємо, що з першого березня автобуси мали би поїхати за новим тарифом», – резюмував Іван Велійка.

Нагадаємо, раніше представники міської влади заявляли, що чинний тариф у дві гривні є економічно обґрунтованим і змінювати його не треба.

23 Січня, 2013 17:53
Роман при нормальних автобусах - можна і 3 гривні платити, але от в тих бидловозках... якось зовсім полдуріли
23 Січня, 2013 16:55
Лад А чого 8? Давайте по таксолічильнику з кожного пасажира з мінімалкою 20 грн.
Геть здуріли
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!