Політична реклама

Проїзд у потягах подорожчає на 50%

1253 0
Після реорганізації "Укрзалізниці" в акціонерне товариство ціна на залізничні квитки може підскочити в півтора рази. Про це сказав старший аналітик компанії "Тройка Діалог" Іван Харчук.

"Після реорганізація компанія стане більш прозорою, більш керованою. Кожне акціонерне товариство зобов'язане публікувати інформацію про своє фінансове становище, показувати свою фінансову звітність. Поки що "Укрзалізниця" цього не робить", - вважає експерт.

Крім того, на думку Харчука, реорганізація "Укрзалізниці" дозволить залучити інвестиції в ринок залізничних послуг.

Однак, повідомляє Delo.ua, для пасажирів реорганізація "Укрзалізниці" - це скоріше негативна новина.

"Лібералізація ринку веде до зростання тарифу. Після реорганізації тарифи на залізничні перевезення будуть збільшуватися більш різкими темпами. Думаю, протягом кількох років наші тарифи зростуть на 30-50%", - сказав Харчук.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України зареєстрував у парламенті законопроект про утворення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування. Товариство створюватиметься як публічне акціонерне,100% акцій якого закріплюються за державою.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!