Проїзд в автобусах Львова має подорожчати з лютого

3047 0
Рішення про підвищення тарифу до 7 гривень винесуть на найближчий виконком.
ілюстративне фото: PRONEWS

ілюстративне фото: PRONEWS

Вартість проїзду в автобусах Львова має подорожчати до 7 гривень. Про це сьогодні, 23 січня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

За його словами, економічно обґрунтованим є тариф у 8,21 грн. Рішення про подорожчання проїзду винесуть на найближче засідання виконкому у п'ятницю, 25 січня. Тариф має зрости попередньо з 1-2 лютого.

Крім цього, міська рада домовилася з приватними перевізниками про безкоштовний проїзд пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю третьої групи. У бюджеті на 2019 рік на компенсацію проїзду для пільговиків у електротранспорті та автотранспорті заклали 240,3 млн грн (61,3 на автотранспорт та 179 млн грн – на електротранспорт).

Додамо, що у грудні відбулись громадські слухання щодо подорожчання проїзду за умови покращення якості перевезень. Утім перевізникам та пасажирам не вдалось дійти згоди про новий тариф. Львівські перевізники вимагають підняти ціну на проїзд через подорожчання пального. За словами керівника комунального АТП-1 Ореста Хамули, економічно обґрунтованим тарифом нині є 8,21 грн. Без подорожчання, за словами перевізників, вони не зможуть оновлювати рухомий склад, що передбачено умовами конкурсу перевізників.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Нагадаємо, до 5 грн проїзд у автобусах подорожчав 18 грудня 2017 року. Тоді економічно обґрунтований тариф становив 6,5 грн. 20 січня приватні перевізники скасували безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Водночас 14 березня Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту. У Львові неодноразово заявляли, що місто не має коштів на монетизацію, на яку за розрахунками необхідно понад 400 млн гривень. 

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!