Прокуратура Львівщини зареєструвала кримінальну справу через будівництво біля водоспаду Кам’янка

3053 0
Причетних до справи наразі встановлюють.

Прокуратура Львівської області зареєструвала кримінальне провадження через будівництво готелю та укріплення берегів річки біля водоспаду Кам’янка, що входить до природного національного парку «Сколiвських бескидів». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна дорога Львова

Провадження зареєстрували за ч. 1 ст. 239-2 Кримінального кодексу про «Незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах».  Осіб, які можуть бути причетні, наразі встановлюють.

Про роботи біля водоспаду Tvoemisto.tv повідомляло ще 4 червня. За словами речниці Юлії Шевченко, прокурори зареєстрували провадження після того, як побачили інформацію в ЗМІ. Водночас законністю будівництва зацікавились й деякі нардепи, зокрема народний депутат від фракції «Слуга народу» Ростислав Тістик, який написав звернення в прокуратуру ще в травні.

Зокрема поблизу водоспаду Кам’янка, почали укріплювати берег та підготовчі роботи до будівництва. Раніше у  коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко розповідав, що берегоукріплення тут розпочали без оцінки впливу на довкілля від екоінспекції.

Проєкт відправили на експертизу до Держархбудінспекції і якщо вона буде позитивною, тут зможуть продовжувати роботи. Після експертизи, відповідно до законодавства, мають відбутися торги для того, щоб обрати підрядну організацію, яка буде займатися роботами на ділянці. Наразі їх зупинили.

Ділянку по обидва береги річки Василь Петречко і його колега Василь Танчук набули два роки тому, коли землі вже змінили цільове призначення – від особистого сільського господарства до земель рекреаційного призначення. Після берегоукріплення вони хочуть збудувати готель, на що кажуть, що вже мають містобудівні умови та обмеження. Та, насамперед, планують прибрати береги, зробити доріжки для прогулянок, стоянку та забір сміття. Також цим же підприємцям належить ще низка ділянок поблизу «Сколiвських бескидів».

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!