Прокуратура очікує вирок по Грибовичах до кінця року

2102 0
Жовківський районний суд перейшов до дослідження експертиз по обвинуваченню посадовців ЛКП «Збиранка» у порушенні правил безпеки та службовій недбалості.
фото: ua.112.ua

фото: ua.112.ua

Як повідомили слідчі сьогодні під час прес-конференції, проведені експертизи свідчать, що трагедія сталася через недотримання норм безпеки під час поводження з відходами на полігоні. «А саме, без належної поверхневої герметизації шарів сміття, ущільнення його важкою технікою, перешарування інертним матеріалом, відсутність системи дегазації, формування зсувонебезпечної крутизни полігону без належного зміцнення укосів в міру набору спорудоб висоти», — повідомив старший слідчий  в особливо важливих справах СУ ГУ Нацполіції у Львівській області Борис Лісковський. 
 
У судах перебувають дві справи. Директора ЛКП «Збиранка» Богдана Горбаля, його заступника Бориса Плашенка та директора полігону Олександра Куприча звинувачують у порушенні правил безпеки та  службовій недбалості. У цій справі Жовківський районний суд переходить до дослідження експертиз. Вже відбулося шість засідань, але слухання переносяться через неявку сторін. Наступне засідання призначене на 12 червня. 
 
«Я хотів би, щоби ми в цьому році отримали рішення суду. І ми будемо до цього йти», — повідомив перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький. 
 
Також у Галицькому районному суді триває розгляд справи за обвинуваченням екс-начальника департаменту комунального господарства Львівської міськради Юрія Гольця. Йому закидають неналежний контроль за діями ЛКП «Збиранка» та інкримуніють службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків. 
 
Також триває досудове розслідування відносно посадових осіб Львівської міської ради. Його проводить прокуратура Тернопільської області. 
 
Нагадаємо, 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалася пожежа, яку вдалося ліквідувати через два дні. Першими на місце займання прибули «надзвичайники» – працівники ГУ ДСНС України у Львівській області. Під завалами палаючого сміття опинилися троє з них. За даними слідства, рятувальники не допускали порушень техніки безпеки при гасінні пожежі.  
 
Додамо, 30 травня у Львові оголошено день жалоби за загиблими
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!