Прокуратура передала на потреби ЗСУ конфісковані кошти російської чайної компанії

911 0
Прокуратура конфіскувала 52 млн гривень російської чайної компанії ТОВ «Орімі Україна»
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Столична прокуратура передала на потреби ЗСУ понад 52 мільйони гривень арештованих коштів чайної компанії з російськими бенефіціарами. Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що у Києві та на території інших регіонів України працюють підприємства, які займаються виробництвом та продажем чаю. Кінцевими бенефіціарними власниками компаній є резиденти РФ. Діяльність цих компаній та інших підконтрольних суб’єктів господарювання правоохоронці досліджують на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України,  та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 КК України).

«Враховуючи, що кінцевим бенефіціарним власником компаній є резидент РФ, існує значний ризик у прийнятті рішень керівництвом вказаних підприємств на шкоду державній безпеці України», — йдеться у повідомленні.

За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки підприємств було заарештовано, а кошти з їхніх рахунків в розмірі понад 52 млн грн. передано на користь Збройних сил України.

Прокуратура не вказує назву компанії, але, відповідно до реєстру, йдеться про ТОВ «Орімі Україна» (змінила назву на «ТС Трейд»).

«Орімі Україна» є виробником чаю та натуральної кави - продукція випускається під такими зареєстрованими і Україні торговельними марками, як «Greenfield», «TESS», «Принцеса Гіта», «Принцеса Канді», «Принцеса Нурі» та «Принцеса Ява», «Jardin», «Piazza del Caffe» та «Жокей».

Компанія належить родичці російського бізнесмена - Вероніці Касьяненко.

Раніше АМКУ оштрафував компанію «Орімі Україна» на 80 млн грн за надання неповних відомостей про відсутність зв'язку кінцевого бенефіціара з РФ.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!