Прокуратура підозрює екскерівника Львівської ОДА у незаконному продажі землі

4020 0
За версією слідства, озеро та прибережну смугу не можна було передавати у приватну власність.
Фото: Ірина Діденко

Фото: Ірина Діденко

Прокуратура Львівської області підозрює колишнього керівника Львівської ОДА у службовій недбалості через виділення землі курорту «Едем Резорт», що належить львівському бізнесмену Ігорю Кривецькому.

За версією слідства, минулоріч посадовець видав розпорядження, яким передав у власність ТОВ «Узлісся» земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами села Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 231 071 грн.

«Разом із цим, на цій ділянці насправді розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності. Водночас, готуємо позов до суду щодо повернення землі та озера у власність держави», – розповіла головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Як стало відомо Tvoemisto.tv із власних джерел, ідеться про розпорядження від 7 серпня 2019 року, яке видав голова ЛОДА Маркіян Мальський. Наразі з ним Tvoemisto.tv сконтактувати не вдалось.

ТзОВ «Узлісся», згідно з даними системи Youcontrol, належить Ігорю Кривецькому, колишньому нардепу та спонсору партії «Свобода». Торік, як писали Наші Гроші. Львів, він привласнив 65,5 га землі навколо курорту «Едем Резорт». Три ділянки загальною площею у 65,51 га поблизу Стрілок утворили з паїв площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.

Нагадаємо, що Маркіян Мальський очолив Львівську обласну державну адміністрацію 6 липня, а вже 24 грудня президент Володимир Зеленський звільнив його з цієї посади.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!