Прокуратура проситиме 50 мільйонів гривень застави для Андрія Садового

3207 0
Його підозрюють у незаконному продажі землі під індустріальний парк у Рясному.
фото: Христина Процак

фото: Христина Процак

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотатиме в суді обрати для міського голови Львова Андрія Садового запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 50 млн грн. Про це повідомила прессекретарка САП Ольга Посталюк,  передає Укрінформ.

Читайте також: У Львові створять індустріальний парк «Сигнівка»

Сьогодні прокуратура вручила Андрію Садовому підозру у зловживанні владою під час продажу землі з аукціону під індустріальний парк у Рясному. За версією САП, земельні ділянки розташовані на території Рясне-Руської сільської ради. У 2015 році до прокуратури звернулись 60 мешканців із заявами про незаконне відчуження належної їм землі.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що понад 23,49 га земель продали за договором купівлі-продажу  без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості. Також з’ясувалося, що продана земельна ділянка не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення. За інформацією прокуратури, збитки становлять 93,5 млн грн.

Наразі посадовцям інкримінували вчинення корупційного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто організація та зловживання владою або службовим становищем.

Натомість Андрій Садовий каже, що місто продало землю за 54 млн грн із аукціону, а прокуратура із 2016 року блокує будівництво індустріального парку.

Читайте також: Яким буде індустріальний парк у Львові. Відео

Нагадаємо, Львівська міська рада продала понад 20 га землі у Рясному під проект індустріального парку, який планували будувати ще в 2016-му році. Однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну суттєво занизили. На початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку, а наприкінці 2018-го Андрій Садовий повідомив про повернення Львова до ідеї будівництва індустріального парку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!