Прокуратура розслідує, чи загрожує Львову епідемія через сміття

2524 1
Вже опитали кількох посадовців та очікують на висновки експертизи щодо вмісту небезпечних збудників.

Про це перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький повідомив на запитання журналістки Tvoemisto.tv
 
«Виходячи з тих даних, які ми отримали від санітарно-епідеміологічної служби та інших, можлива загроза епідеміологічних захворювань», — сказав Олександр Русецький.
 
Начальник відділу обласної прокуратури Остап Сидор повідомив, що в рамках провадження оглянули понад 300 майданчиків зі сміттям та відібрали зразки на аналіз. 
 
«Після дослідження ми отримаємо дані: чи є поширення відповідних мікроорганізмів, збудників в ґрунті і повітрі. Крім того допитувалися уже посадовці територіальної адміністрації, відповідних управлінь з метою встановлення обставин, яка робота проводилася з перевізниками, з іншими суб’єктами, які заходи вживалися з метою забезпечення своєчасного вивезення і забезпечення належного санітарного стану в місті», — розповів Остап Сидор.
 
Нагадаємо, кримінальне провадження зареєстроване 16 травня за означами ч.1 статті 325 — порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.
 
23-го травня комунальні підприємства Львівської міськради уклали угоди на дезінфекцію сміттєвих майданчиків, що перебувають у них на балансі. У міськраді також повідомили про розірвання угоди з підприємство «САТ», що опікувалося частиною Франківського району Львова. Співпрацю з ним припинять 22 червня. 
 
 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
26 Травня, 2017 16:39
Марія Вивозьте сміття,а не розслідуйте.По вулицях неможливо пройти ,такий сморід всюди.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!