Політична реклама

Прокуратура відновила розслідування смерті Івасюка

1624 0
Генеральна прокуратура України скасувала постанову слідчого щодо закриття кримінальної справи за фактом смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, якого знайшли повішеним у лісі поблизу Львова в 1979 році.
Фото:konstanta.kiev.ua

Фото:konstanta.kiev.ua

«З огляду на значний суспільний резонанс, який у свій час викликала ця справа, що зараз непокоїть громадськість, а також з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин смерті Володимира Івасюка, скасовано постанову про закриття кримінальної справи», – повідомляє головне управління Генпрокуратури.

Володимир Івасюк – видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики, автор 107-ми пісень, зокрема "Червоної Рути" і "Водограю".

Після зникнення Івасюка 24 квітня 1979 року його батьки подали заяву в міліцію, однак його так і не знайшли. 18 травня на його тіло в Брюховицькому лісі випадково наштовхнувся солдат, який проходив там навчання. Слідство висунуло версію, що Володимир ще не набув душевної рівноваги після лікування у Львівській обласній психіатричній лікарні й у такий спосіб покінчив життя самогубством. Відповідно до неофіційної версії, Івасюка вбили агенти КДБ за наказом вищого керівництва СРСР.

Прокуратурою в 1979-1980 роках, а також упродовж 2009-2012 років проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Володимира Івасюка. За його результатами в листопаді 2012 року справу було закрито за відсутністю складу злочину.

Похорон Володимира Івасюка відбувся 22 травня 1979 року у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!