Прокуратура виявила розкрадання мільйона на велодоріжці у Львові

3670 0
Ймовірно, йдеться про будівництво велосипедної доріжки на вулиці Чорновола.
Фото: Вікторія Савіцька

Фото: Вікторія Савіцька

У Львові повідомили про підозру директору одного із львівських підприємств у заволодінні понад 1,1 млн грн бюджетних коштів на будівництві велодоріжок у Львові. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

«За даними слідства, із очолюваним підозрюваним товариством було укладено договір на будівництво велодоріжок на трьох вулицях Львова. З метою заволодіння бюджетними коштами, він склав та підписав офіційні документи,  до яких вніс неправдиві відомості, значно завищивши вартість виконаних робіт. Таким чином, він заволодів понад 1,1 млн грн», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Слідчі дії тривають. Фігуранту мають обрати запобіжний захід, а також можуть накласти арешт на його майно.

У пресслужбі міськради відреагували на повідомлення прокуратури.

«Нам стало відомо, що правоохоронні органи повідомили про підозру директору одного із львівських підприємств, яке виконувало ремонт велосипедної доріжки у Львові. Зі свого боку, мерія буде всіляко сприяти об`єктивному розслідуванню. Якщо буде встановлено вину цієї підрядної організації, звичайно, йтиметься і про відшкодування збитків, завданих місту, у встановленому законом порядку», – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Зазначимо, що у Львові скаржилися на незавершене будівництво велосипедної доріжки на вулиці Чорновола. Велодоріжку почали прокладати у травні 2019 року. Роботи виконувала підрядна компанія ТОВ «Львівська дорожня служба». Загалом велодоріжка мала проходити через проспект Чорновола, вулицю Варшавську та Замарстинівську. Вартість робіт становила 36,2 млн гривень, завершити будівництво мали до 2020 року, однак у бюджеті не знайшли необхідних коштів на її завершення. Через те, що місто не виділяло кошти на будівництво велодоріжок, пікетували міську раду.

Згідно з даними системи Youcontrol, ТОВ «Львівська дорожня служба» займається будівництвом доріг та автострад. Уповноваженою особою компанії є Павло Коцюруба, який крім цього володіє декількома фірмами, що спеціалізуються на ремонті доріг і зареєстровані у Львові.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!