Прокуратура заявила про сміттєві махінації у Львові на понад 2 млн грн

3305 0
Сміття вивозили у нічний час за межі Львова і захоронювали на несанкціонованих сміттєзвалищах.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

У Львові повідомили про підозру за несанкціоноване вивезення сміття зі Львова п’ятьом особам із керівництва організацій, які мали укладені договори з Львівською міськрадою на утилізацію відходів. Про це повідомили у прокуратурі.

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові почнуть будувати влітку

Правоохоронці встановили, що службові особи підприємств разом із підприємцями-субпідрядниками продовж 2020 року через завищення витрат на вивезення сміття зі Львова заволоділи понад двома мільйонами гривень бюджетних коштів.

За даними прокуратури, фігуранти подавали до структурних підрозділів Львівської міськради підроблені документи, із завищеними відстаннями.

«У дійсності ж сміття вивозили у нічний час за межі Львова і захоронювали на несанкціонованих сміттєзвалищах (без дозволів органів місцевого самоврядування). Різницю між документально освоєними та фактично витраченими коштами згодом розділяли між усіма учасниками», – повідомили у прокуратурі.

Правоохоронці провели 23 обшуки на території Львівської, Київської, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Вони вилучили бухгалтерську документацію, мобільні телефони, чорнові записи та інші докази. Наразі тривають слідчі дії.

Читайте також: Сміття зі Львова незаконно скидали в області

Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

У міськраді уже відреагували на обшуки і заявили, що прийматимуть рішення щодо можливості подальшої співпраці з перевізниками з вивезення сміття.

«Чекаємо завершення розслідування і на основі офіційних результатів будемо приймати рішення про можливість подальшої співпраці з перевізниками», – заявила заступниця міського голови із питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Додамо, що у Львові вивезенням сміття займаються 5 компаній – «Львівспецкомунтранс», «Спецавтотранс-Львів», «Санком-Львів», «Грінера Україна», та «Ековей Вейст Менеджмент».

Нагадаємо, що у Львові планують розпочати будівництво сміттєпереробного заводу уже влітку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!