Прокурору на Львівщині оголосили підозру у вчиненні смертельної ДТП

2173 0
У Галицький райсуд Львова скерували клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Заступникові керівника Самбірської місцевої прокуратури Андрієві Денису у понеділок, 23 квітня, оголосили підозру у вчиненні смертельної ДТП у селі Торчиновичі Старосамбірського району, внаслідок якої 20 квітня загинув 64-річний місцевий селянин. Про це під час брифінгу повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, інформує Zaxid.net.

«Водій не витримав допустимої швидкості, не врахував дорожнього знаку про наближення до пішохідного переходу і на неосвітленій дорозі збив чоловіка. Стан дороги при цьому був задовільним», – говорить Юрій Квятківський.

Читайте також: Встигнути за дві години і три місяці. Як покарати нетверезих водіїв

Він підтвердив, що лікарі виявили у крові водія 1,2 проміле алкоголю. Юрій Квятківський не називав імені винуватця ДТП, проте сказав, що це був заступник керівника Самбірської місцевої прокуратури, а не Мостиської, як повідомлялося раніше. За даними сайту «Декларації», на цій посаді працював 29-річний Андрій Денис, у власності якого є автомобіль ВАЗ 210114, 2009 року випуску.

За словами Юрія Квятківського, підозрюваний не намагався зникнути із місця події, проте він запевняє, що їхав із допустимою швидкістю. Автомобіль відправили на арештмайданчик для проведення експертиз.

У Галицький райсуд Львова скерували клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу підозрюваному у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зараз він перебуває у Самбірській центральній лікарні, оскільки отримав забій правої руки. Також прокуратура скерувала до суду клопотання про відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, увечері 20 квітня в с. Торчиновичі Старосамбірського району прокурор у стані алкогольного сп’яніня збив насмерть 64-річного пішохода.

Читайте також: Покарати водіїв? Як зробити дороги Львова безпечнішими

Додамо, що в місті триває кампанія «Безпечні дороги», спрямована на покращення ситуації з безпекою руху. #безпечні дороги – соціально-інформаційний проект медіа-хабу «Твоє Місто» за участі соціальної ініціативи УГКЦ «Хтось не зробить» та Патрульної поліції Львівщини, спрямований на покращення ситуації з безпекою руху в місті Львові.

Заходи, що реалізовуються в межах проекту – серія публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, просвітницька кампанія в медіа, соціологічні дослідження, покращення інфраструктури міста, популяризація світловідбивних елементів, навчання школярів основам безпеки руху в школах Львова; тренінги та семінари з батьками учнів; соціальна візуальна реклама та пам’ятки, співпраця з храмами міста, інше.

Партнери кампанії –  група автомобільних компаній AriaGroup (офіційний дилер BMW, Volkswagen, Nissan, Honda, Seat), мережа магазинів Вухо.комLvivInternationalRotaryClub, радіо Львівська Хвиля.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!