Прокурори оскаржили запобіжний захід Порошенку

1580 0
Прокурори наполягатимуть застосувати щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.
Фото: УП

Фото: УП

Офіс генерального прокурора оскаржив запобіжний захід експрезиденту України і чинному народному депутату від «Європейської солідарності» Петру Порошенку. Напередодні Печерський районний суд Києва призначив йому особисте зобов'язання. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«21 січня 2022 року Офісом Генерального прокурора внесено апеляційну скаргу на рішення суду про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного народного депутата – п’ятого Президента України у вигляді особистого зобов’язання», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Порошенко та Кучма очолили рейтинг політиків, які найбільше зробили для України. Опитування

Прокурори наполягатимуть на застосуванні відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Нагадаємо, що 19 січня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку у справі про закупівлі вугілля з окупованих територій у вигляді особистого зобов'язання. Особисте зобов’язання полягає у покладенні на обвинуваченого зобов'язання виконувати покладені на нього слідчим суддею, судом обов'язки. Зокрема, Петро Порошенко має прибувати на кожну вимогу суду, прокурора чи слідчого, не відлучатися з Києва та Київської області без відповідного дозволу і здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!