Пропозиція: у Львові потрібно покращити імідж громадського транспорту

2506 0
Під час дискусії «Паркування у Львові: проблеми та перспективи», яку організував портал Tvoemisto.tv, німецький експерт у галузі місцевого планування Штефан Габі висловив думку про те, що потрібно мотивувати львів’ян використовувати інші види транспорту, а не тільки власне авто.
Фото: uk.wikipedia.org, Tvoemisto.tv

Фото: uk.wikipedia.org, Tvoemisto.tv

«Хочу сказати кілька слів про стратегії міст Західної Європи, зокрема німецьких міст щодо паркування. Одна з найважливіших речей, на мою думку, – що європейські міста, зважаючи на їхню щільність, не були створені для автомобілів. І тому усі вони стоять перед викликом – знайти механізми поділу між людьми, яким справді дуже потрібні автомобілі та паркомісця, і людьми, які не мають в них гострої потреби, але користуються ними, бо їм так подобається чи просто більш зручно», – сказав Штефан Габі.

Читайте також: 8 думок про те, як у Львові покращити систему паркування

Отож, питання в тому, як допомогти знайти паркомісця тим, кому вони справді потрібні в місті, і як мотивувати жителів використовувати інші види транспорту.  «Паркінг повинен бути платним і паркомісця в центрі міста повинні бути дорожчі ніж, припустимо, квитки на трамвай. Важливим також, на мій погляд, є те, щоб зробити зручні паркомісця біля будинків мешканців міста, щоб їм було зручно в першу чергу», – продовжив він.

Читайте також: 50% водіїв у Львові не платять за паркування: як на це вплинути?

Коли йдеться про паркування, дуже важливо згадати також і про громадський транспорт: як зробити громадський транспорт більш привабливим, вигіднішим та комфортнішим для людей. «До прикладу, у багатьох європейських містах жителі частіше використовують громадський транспорт, бо він є привабливим, набагато зручнішим і не так багато людей використовують машини. І там громадський транспорт популярніший не тільки через дизайн чи інші речі, а через свою репутацію та імідж. На мою думку, у Львові з цим проблеми», – сказав експерт у галузі місцевого планування.

Читайте також: Чому у Львові немає підземного паркінгу на площі Петрушевича?

Тому покращити імідж громадського транспорту – важливе завдання для міської влади. «Якщо би, до прикладу, мер міста, керівники департаментів і відомі бізнесмени користувались громадським транспортом – це було би хорошим знаком», – зазначив Штефан Габі.

Підготувала Оксана Матійків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!