На простір біля Бернардинського дворика виділили лише 2 мільйони із 8-ми

1694 0
Ремонт триватиме і наступного року.

Відновлення громадського простору, що біля Глинянської брами, триватиме і наступного року. Цього року планують закінчити всі бетонні роботи та бодай частково замостити ділянку. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Зробили пандус, сходи з одного боку і з іншого. Зараз роблять ємність для фонтану. До кінця року, якщо дозволить погода, виконають всі бетонні роботи і частину робіт із замощення. Все решта наступного року», – пояснює Лілія Онищенко.

Капітальний ремонт простору між вул. Винниченка та оборонним муром монастиря Бернардинів (Церква св. Андрія) розпочали у лютому 2020. На виконання робіт, зі слів начальниці управління охорони історичного середовища, потрібно 8 мільйонів гривень, втім цього року з міського бюджету виділили 2 млн грн.

Раніше планували, що усі роботи вдасться завершити до кінця літа. Під час ремонту виявили комунікаційні мережі, яких не було на карті, у дворик складно під’їхати робочою, важкою технікою і це дещо ускладнює роботу.  

Біля Бернардинського дворика мають облаштувати новий громадський простір із містком та потічком. За проєктом, тут облаштують підпірні стінки з лавками, відремонтують сходи, що ведуть у підземний перехід та замінять покриття плитки на тротуарах.

Також на території нового простору висадять дерева і клумби, встановлять дерев’яні лавочки вздовж стін оборонного муру та зовнішнє освітлення.

Читайте також: Фото дня. У Львові почали ремонт моста в Глинянській брамі

Нагадаємо, ще у 2012 році відбувся міжнародний конкурс на впорядкування місць навколо Бернардинів. Проєкт розробила фірма «Рутенія», яка також проєктувала реконструкцію площі Митної. Роботи виконує ПП «Термобуд-Київ».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!