Протест працівників лісгоспу та затримання режисера родом зі Львова. Головне за добу

964 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Українського театрального режисера родом зі Львова, номінанта Шевченківської премії, ректора Першої української школи театру та кіно Євгена Лавренчука затримали в Італії на запит Росії про його екстрадицію до РФ. Росіяни заявляють, що Лавренчук, перебуваючи на території Росії вісім років тому, нібито вчинив кримінальне порушення. В Італії його затримали ще 17 грудня, але лише зараз родина та близьке оточення режисера дали згоду повідомити про це громадськість. Вони розуміють, що справа сфабрикована. Лавренчук поки не має доступу до телефону та соцмереж, від його імені пише друг сім'ї Маріанна Гвідічі-Палій.

У дитячих садках Львова з січня 2022 року подорожчало харчування – ціна, яку платитимуть батьки, стане вищою приблизно на 5-7 гривень. Загальна вартість за харчування, наприклад, дітей віком 1-3 роки з триразовим харчуванням становить 43 грн. Детальніше читайте тут.

Читайте також: Українці масово купують неефективні ліки. Перелік

Уряд України затвердив План заходів щодо створення мережі екзаменаційних центрів на період до 2030 року. Це дозволить проводити освітні оцінювання з використанням цифрових технологій. Екзаменаційні центри планують створити у вигляді відокремлених структурних підрозділів регіональних центрів оцінювання якості освіти в кожному обласному центрі та Києві. 

4 січня, о 10:00, колектив ДП «Бродівський лісгосп» збереться під стінами Львівської обласної державної адміністрації на мирну акцію протесту з вимогою скасувати наказ про звільнення директора Ореста Ониськіва. Працівники лісгоспу називають це звільнення безпідставним, необґрунтованим та злочинним.

Читайте також: «Не робіть так ніколи». Пульмонолог про розвиток пневмоній

Патрульні першого батальйону виявили на вулиці Любінській у Львові забруднення вулично-шляхової мережі. Воно простягалося від будівельного майданчика. Вони оформили акт обстеження дороги та склали на 23-річного працівника протокол за ч. 1 ст. 139 (Забруднення дорожнього покриття) КУпАП. Невдовзі патрульні отримали виклик на лінію 102 про забруднення дороги за Західному обході Львова. Поліцейські виявили на місці події вантажівку MAN, водій зробив порушення. На нього склали також склали протокол за ч. 1 ст. 139 (Забруднення дорожнього покриття) КУпАП.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!