Політична реклама

Протягом червня у Львові подорожчали овочі і подешевшали ягоди

1125 0
У Львівській області у червні 2013 року порівняно з травнем 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,2%.

Про це повідомляє головне управління статистики у Львівській області.

Значно знизились ціни на фрукти (на 4,4%), з них найбільше: ягоди – на 35,1%, банани – на 10,7%, виноград – на 8,7%.

Суттєво подешевшали молочні продукти і яйця. З молочних продуктів знизились ціни на молоко з підвищеним вмістом жиру та сир м’який жирний – на 4%, сметану з підвищеним вмістом жиру – на 1,6%. Яйця подешевіли на 6,3%. На інші товари цієї групи ціни майже не змінились.

Знизились ціни м’ясо та м’ясопродукти у середньому на 0,8%. Так, на 1,4% подешевіла птиця, на 0,8% – свинина. В межах 0,1% – 2,6% знизились ціни на майже всі види ковбасних і м’ясних виробів та субпродуктів.

Хліб і хлібопродукти подешевшали на 0,2%: на 3,1% знизились ціни на крупи гречані, а 0,9% – на борошно пшеничне, пластівці вівсяні, на 0,2% – на крупи манні. Ціни на хліб залишились на рівні попереднього місяця.

На 7% спостерігалось зростання цін на овочі (враховуючи овочі нового врожаю). Найбільше зросли ціни на: картоплю – на 47,8%, моркву – на 44,2%, буряк – на 37%. Суттєво подорожчала цибуля ріпчаста – на 10,3%. Проте значно знизились ціни на огірки та помідори закритого ґрунту, відповідно на 54,7% і 26,5%.

Риба та рибопродукти подорожчали загалом на 0,5%. Серед товарів цієї групи найбільше зросли ціни на рибу живу – на 3,9%.

У червні темп приросту цін на цукор становив 5%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали у середньому на 0,1%.

На 1,4% підвищились ціни на пиво, на 0,7% – тютюнові вироби. З предметів домашнього вжитку помітно знизились ціни на мийні засоби синтетичні – на 1,6%. Водночас, на рівні цін попереднього місяця залишись ціни на меблі та предмети обстановки, домашній текстиль, послуги з ремонту побутової техніки. Проте, на 0,2% подорожчала побутова техніка, на 0,5% – вироби зі скла, столовий посуд.

У галузі охорони здоров’я вартість фармацевтичної продукції знизилась у середньому на 0,4%. З медичних послуг подорожчали послуги санаторно-курортних установ на 0,5%.

У сфері транспорту ціни на автомобілі та запчастини до них, вартість послуг стоянки особистого транспорту залишись на рівні попереднього місяця.

Разом з тим, знизились ціни на паливо на 0,2%, у тому числі на газ скраплений для автомобілів – на 9,7%. Серед транспортних послуг подорожчали лише квитки на міжміський поїзд – на 4,1%.

З послуг освіти на 0,9% зросла вартість перебування дитини у дошкільних закладах.

На 1,6% подорожчало проживання у готелях.

Не зазнали значних змін порівняно з попереднім місяцем ціни на одяг і взуття, товари і послуги для особистого користування, житлово-комунальні послуги, послуги з відпочинку і культури, зв’язку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!