Політична реклама

Протягом місяця на ринках подорожчали яйця та овочі

1237 0
У вересні 2013 року на споживчому ринку України та Львівської області не спостерігалось значних змін споживчих цін.

Індекс споживчих цін становив в Україні 100%, у Львівській області – 99,9%, - повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

У Львівській області у вересні 2013 року порівняно з серпнем 2013 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,3%. Подешевшали борошно та окремі види круп. Ціни на хліб залишились на рівні попереднього місяця.

Риба та рибопродукти подешевшали загалом на 2,1%. На 1,6%  в ціні фрукти. Помітно знизились ціни на олію соняшникову – на 7,4% і на цукор – на 4,5%.

Разом з тим, у вересні спостерігалось зростання цін на масло, молочні продукти і яйця. Суттєво подорожчали яйця – на 6,5%.

На 1,2% підвищились ціни на овочі. М’ясо та м’ясопродукти стали дорожчими на 0,5%. Разом з тим, на 0,5% подешевшала птиця. Алкогольні напої подорожчали у середньому на 0,3%, тютюнові вироби – на 1,2%.

Тарифи на житлово-комунальні послуги залишились на рівні попереднього місяця. Зросла вартість скрапленого газу для побутових потреб на 9,1%, проте, знизилась ціна на кам’яне вугілля – на 24,3%.

У галузі охорони здоров’я вартість фармацевтичної продукції зросла у середньому на 0,9%.

У сфері транспорту ціни на бензин, запчастини до автомобілів, матеріали мастильні, вартість послуг миття легкового автомобіля, заміна мастила, стоянки особистого транспорту, курсів водіїв залишись на рівні попереднього місяця. Разом з тим, підвищились ціни на газ скраплений для автомобілів на 4,6%. На 0,7% подорожчали легкові автомобілі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!