Протягом тижня в усіх школах Львова проведуть Годину коду

6835 0
Із 5 по 11 грудня незвичайні уроки інформатики проведуть в усіх школах Львова.
фото: hourofcode.com

фото: hourofcode.com

Година коду – це глобальна ініціатива, спрямована на популяризацію інформаційних  технологій. У всьому світі до неї до єдналося понад 200 мільйонів школярів. Цього року у Львові за ініціативи LITS та за підтримки міської ради вона пройде у всіх Львівських школах. «Вчителі інформатики увесь листопад проходили тренінги в LITS, щоб провести Годину коду в школах. Відтак у 5-8  класах вони проведуть її самостійно. У старші ж класи – з 9 по 11 – її прийдуть проводити ментори: професіонали, які вже працюють в сфері ІТ», – розповіла Tvoemisto.tv Анна Косарєва, директор Lviv IT School.

Організатори залучили до проекту майже 300 менторів, серед яких власники великих ІТ компаній, топ менеджмент, програмісти, тестувальники, дизайнери тощо.  Програми уроку універсальні для всіх країн та шкіл і розміщені на сайтах: https://code.org/mc, https://code.org/starwars.

«Окрім того ми зняли мотиваційний ролик, в якому зірки шоу-бізнесу, радіо ведучі, відомі українські спортсмени закликають школярів прийти та взяти участь у годині коду у своїй школі»,  – додала Анна Косарєва.

Годину коду проведуть під час стандартних уроків інформатики, у комп'ютерних класах шкіл. Усі учасники одержать сертифікат про участь.

Додамо, Година коду проводиться громадською неприбутковою організацією Code.org, яка має на меті поширення інформатики у школах, а також залучення більшої кількості жінок та національних меншин до цієї галузі. Вони зібрали безпрецедентну коаліцію партнерів для проведення Години коду — включно із Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America та College Board.

Читайте також: Підліткам Львова розкажуть про можливості вивчати ІТ в УКУ

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!