Противник попри значні втрати продовжує наступ на двох напрямках, – Генштаб

800 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Протягом цієї доби росіяни завдали 37 авіаційних ударів. 17 із них – з використанням БпЛА типу Shahed-136. Усі ці дрони збили. Окрім того, окупанти виконали 59 пусків ракет, 47 з яких – знищені. Попри це були влучання в цивільні об’єкти, є загиблі серед мирних жителів. Також загарбники 53 рази обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Для досягнення раніше заявлених цілей, незважаючи на значні втрати, противник продовжує наступ на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. На Лиманському та Авдіївському напрямках ворог вів безуспішні дії з метою покращення тактичного положення. На решті напрямків – обороняється.

Читайте також: У ЗСУ пояснили, як зараз триває мобілізація в Україні

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без змін, наступальних угруповань противника не виявили. Триває спільне навчання авіаційного компоненту регіонального угруповання військ збройних сил російської федерації та білорусі. У той же час, обстрілів з мінометів та артилерії зазнали райони населених пунктів: Тимоновичі Чернігівської області; Павлівка і Тимофіївка – Сумської, а також Стрілеча, Тернова, Стариця, Вовчанські Хутори, Колодязне і Новомлинськ на Харківщіні.
  • На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів: Дворічне, Орлянка, Піщане, Берестове і Лозова Харківської області; Стельмахівка – Луганської, а також Іванівка на Донеччині.
  • На Лиманському напрямку під вогонь з танків та артилерії потрапили: Макіївка, Невське, Червонопопівка, Діброва та Кузьмине на Луганщині, а також Ямполівка Донецької області.
  • На Бахмутському – вогневого ураження, зокрема, зазнали Спірне, Білогорівка, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Північне та Нью-Йорк на Донеччині.
  • На Авдіївському напрямку обстріляли Авдіївку, Водяне, Георгіївку і Мар’їнку.
  • На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.
  • На Запорізькому – від артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів.
  • На Херсонському напрямку окупанти знову обстріляли з артилерії передмістя та сам Херсон.

 

Тривають контррозвідувальні заходи в окремих тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області. Російські окупанти активно розшукують українських патріотів, а у будівлі колишнього Горностаївського РВ УМВС України у Херсонській області загарбники облаштували катівню. До неї можна потрапити просто за нічим не підкріплену підозру у співпраці зі Збройними Силами України.

Читайте також: Названо три райони Києва, в яких найважче відновити електропостачання після обстрілів

У тимчасово окупованому українському Сімферополі усі бюджетні установи під приводом реформування отримали вказівку про штатне скорочення працівників на 10 відсотків. Також відомо, що списки осіб, що потрапили під «оптимізацію», мають скласти вже до 1 лютого цього року.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також удар по позиції зенітно-ракетного комплексу ворога. Крім того, протягом доби захисники збили 3 розвідувальних БпЛА окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 3 пункти управління, район зосередження живої сили противника, район зосередження артилерії та 2 інших важливих військових об’єкта загарбників.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!