«Провакцинувалися навіть ті, хто був проти». Як працює сьогодні центр вакцинації у «Форумі»

2748 0
Посилений карантин торкнувся майже усіх сфер життя у Львові.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Однією з основних умов у нових карантинних обмеженнях – є наявність щеплення від Covіd-19. Працівники торгівлі та сфери обслуговування, аби мати можливість працювати, мають пройти обов’язкову вакцинацію. Tvoemisto.tv вирішило відвідати один з центрів вакцинації у ТЦ «Форум», щоб дізнатися, що змінилось там після нових вимог і скільки людей прийшло на щеплення.

Читайте також: Перший день нових карантинних правил у Львові. Фоторепортаж з центральних ринків

«За останні чотири дні тут зробили щеплення навіть ті працівники «Форуму», які були категорично проти вакцинації. А загалом сьогодні вже вакцинувалось близько сотні та у черзі стоїть ще близько двухсот людей», – говорить охоронець Сергій, який дивиться за порядком у Центрі вакцинації.

І, дійсно, черга чимала. Люди стоять один за одним на усьому поверху по периметру будівлі.

«Я от стою і думаю, чи вакцинуватися сьогодні, тому що дуже велика черга. Так до вечора можна стояти», – говорить молодий хлопець Вадим. Він прийшов на перше щеплення. Каже, що працює у сфері обслуговування, а саме офіціантом. Але все одно б щепився незалежно від роботи і нових вимог.

Деякі люди заповнюють паперові бланки реєстрації на вакцинацію.

«Я хворів вже два рази на Covid-19, але хочу зробити щеплення, аби не захворіти втретє. До того ж, я працюю в сфері обслуговування, тож все одно мушу провакцинуватися», – розповідає хлопець Олег.

Жінка, яка щойно прийшла і шукає свою чергу, каже, що вчора тут було ще більше людей.

«Хіба тут є, хто хоче сам вакцинуватися? Я мушу, адже працюю в торгівлі і мені сказали, що я мушу зробити щеплення, аби працювати», – говорить вона.

Але в противагу її думці чоловік, який стоїть недалеко в черзі, не погоджується і каже, що вирішив сам прийти і вакцинуватися.

Додамо, що у Львові затвердили протокол для перевірки закладів на дотримання нових карантинних вимог. Уже близько 20 закладів попереджені про прорушення карантинних правил, однак наразі проти них не вводили штрафів.

Читайте також: У Львові пояснили, кого допустять до роботи під час посиленого карантину

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv побувало у Моршині, де вдалося вакцинувати понад 70% населення. У курортному містечку ще у квітні взялися за експеримент із масової вакцинації. Детальніше про те, як живе містечко на Львівщині, яке змогло досягти колективного імунітету від Covid-19, читайте у матеріалі.

Анна Чистякова

Фото авторки



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!