Проводити дегазацію Грибовицького сміттєзвалища претендує три фірми

1540 0
Переможця конкурсу планують оголосити упродовж наступних 10 робочих днів.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

На конкурс зі спорудження та експлуатації системи дегазації Грибовицького сміттєзвалища подались три компанії. Про це повідомляють на сторінці ЛКП «Зелене місто» у Facebook.

Зокрема свої документи подали українські компанії «Біогаз Енерджі», «Біогаз України» та «Кліар Енерджі». Переможця, який проведе дегазацію Грибовицького сміттєзвалища, планують оголосити упродовж наступних 10 робочих днів.

Читайте також: Львів оголосить тендер на купівлю обладнання для Грибовицького сміттєзвалища

У міськраді зазначають, що будівництво та експлуатація системи дегазації на полігоні – це вигідно, адже на сміттєзвалищі накопичилась велика кількість газу, з якого можна виробляти електроенергію і продавати її державі за «зеленим тарифом».

За користування ділянкою площею 0,6-0,8 га для станції дегазації та виробництва електроенергії переможець конкурсу повинен буде сплачувати ЛКП «Зелене місто» та ЛКП «Збиранка» не менше 10% від отриманого з продажу електроенергії доходу в рівних частках.

Після підписання договору переможець має сплатити 30% авансу від свого прогнозованого річного доходу. Окрім цього, він повинен сплатити по мільйону гривень Малехівській та Грибовицькій сільським радам як одноразовий внесок на розвиток соціальної інфраструктури. Безпосередньо добувати біогаз зможуть із наступного року.

Читайте також: У Львові реконструюють Грибовицьке сміттєзвалище

Нагадаємо, 21 вересня міський виконавчий комітет прийняв рішення добувати біогаз на Грибовицькому сміттєзвалищі. У червні цього року провели моніторингове буріння свердловин на полігоні – пробурили 15 свердловин. За результатами досліджень, у 13 з 15 свердловин є біогаз відповідної якості, а концентрація метану становить на рівні 60% в біогазі.

Згідно з попередніми висновками, також є відповідний тиск, який становить від 0,3 до 3,2 мБар. Це дає можливість використовувати цей біогаз в енергетичних цілях.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!