Провокації Росії, будівництво готелю у центрі та реакція бізнесу у Львові на можливий напад. Головне

3029 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Посольство США переїхало до Львова через значне скупчення військ російських на кордоні з Україною і ймовірність нападу Росії. Повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на брифінгу у Львові сказала, що цей переїзд тимчасовий. Тvoemisto.tv в експрес-інтерв'ю розпитало у пресаташе Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні Деніела Ленгенкемпа, що відомо зараз посольству і які у них плани у Львові.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

Бізнес у Львові не панікує: у деяких приватних школах і ресторанах проводять курси домедичної допомоги, ІТ-шники будують стратегії для переселення своїх фахівців, відкривають корпоративну лінію для психологічної підтримки, а забудовники шукають нові ринки для закупівлі матеріалів, і думають, як впоратись із їх здорожчанням. Тvoemisto.tv з’ясувало, як реагує бізнес у Львові у час, коли усі готуються до війни і нового вторгнення Росії.

Депутати Львівської міської ради погодили детальний план території, який передбачає будівництво семиповерхового готелю у центрі міста, неподалік від проспекту Свободи, на вулиці Вороного. Ним передбачено будівництво готелю.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

Під час засідання сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу, якою дали дозвіл на розробку документів, необхідних для виділення землі під велике комунальне стрільбище. Його не будуватимуть за міські кошти. Мер доручив запропонувати декілька альтернативних ділянок під нього. Нині пропонують облаштувати стрільбище на землях у селищі Великі Грибовичі.

У ЗСУ заявили, що Росія готує провокації на тимчасово окупованій українській території. За інформацією, яка надходить до ЗСУ з ОРДО, у деяких населених пунктах, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’язку з можливим загостренням. 

Читайте також: Стало відомо, хто стане ще одним хедлайнером Leopolis Jazz Fest

У Білому домі заявили, що Росія продовжує посилювати свою присутність біля кордону з Україною попри заяви про те, що вона почала відводити війська. Твердження про відведення військ під сумнів ставить також НАТО, а генеральний секретар Єнс Столтенберґ заявив, що факти суперечать офіційним заявам Москви.

Львівські міські депутати погодили розробку земельної документації для забудови ділянки у центрі міста, на вул.  Котляревського, 47. Раніше міський голова Андрій Садовий наклав вето на цю ухвалу, утім сьогодні, 17 лютого, під час засідання сесії ЛМР депутати подолали його.

Негода наробила лиха у Львові та на Львівщині. Сильний вітер пошкодив дах гімназії у Дрогобичі та лікарні у Стебнику. У місті також було повалено 15 дерев та пошкоджено 15 покрівель. Крім того, через негоду на вул. Робітничій у Львові обвалилася частина мурованої огорожі та завдала шкоди двом припаркованим автомобілям.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!