Прожитковий мінімум в Україні може зрости вдвічі

2216 1
За попередніми розрахунками, прожитковий мінімум може становити 4200 грн на місяць.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Уряд схвалив законопроєкт, який дозволяє підвищити прожитковий мінімум на місяць майже вдвічі. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Читайте також: В Україні пропонують переглядати прожитковий мінімум щомісяця

За попередніми розрахунками, прожитковий мінімум може становити 4200 грн на місяць. Це дозволить підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників. 

«Раніше кожне підвищення прожиткового мінімуму додавало кошти не лише тим, хто їх потребував. Підвищення автоматично збільшувало державні платежі, штрафи, плату за певні види державних послуг тощо», – каже прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Зараз на основі прожиткового мінімуму визначають розмір посадового окладу, мінімальної пенсії, стипендії, добових у відрядженні, соціальних пільг та допомог. Також до прожиткового мінімуму прив'язані аліменти, штрафи, держмито, туристичний та судовий збори тощо.

Читайте також: Яким буде прожитковий мінімум в Україні у 2020 році

Додамо, що з 1 грудня прожитковий мінімум для працездатних людей зріс до 2102 грн, а для тих, хто втратив працездатність, або ж отримує мінімальну пенсію – 1638 грн.

 

 


Читайте також:
11 Грудня, 2019 19:35
666 ... та берите сколько кому нада .. я себе ещё напечатаю ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!