При плановій госпіталізації ІФА-тести мають бути безкоштовні

2189 0
За минулу добу в Україні на Covid-19 захворіли 3 130 людей.
Фото: Радіо Трек

Фото: Радіо Трек

Пацієнтів, які потребують планової госпіталізації, мають робити ІФА-тести безкоштовно. Про це під час ранкового брифінгу у неділю, 27 вересня, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Що стосується ІФА-тестування, то при оновленні наших стандартів медичної допомоги ми чітко визначили, що при планових госпіталізаціях необхідно робити ІФА- тест. Лікарня при госпіталізації повинна безкоштовно робити ІФА-тестування», – сказав міністр.

Читайте також: Чи буде імунітет? Все, що потрібно знати про ІФА-тестування у Львові

Зазначимо, що ІФА-тести у Львові та області почали робити на початку червня. Як розповіла раніше у коментарі Тvoemisto.tv головна епідеміологиня області Наталія Тімко, методом ІФА визначають антитіла до різних інфекцій. Антитіла класу М говорять, чи людина хвора зараз. Антитіла класу G – чи людина має імунітет до цієї хвороби, вони утворюються як після вакцинації, так і після перенесеної хвороби.

ІФА-тестування у Львові проводять у 6-ти міських закладах, які мають спеціальні лабораторії - це 2-га і 3-тя міські поліклініки, 1-ша та 4-та міські лікарні, лікарня швидкої медичної допомоги та міська дитяча лікарня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!