При вступі на магістратуру студенти здаватимуть ЗНО

3948 0
Уряд підтримав проведення експерименту, який передбачає складання вступних випробувань до магістратури з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє «Урядовий портал».

Наразі, експеримент стосуватиметься вступу на спеціальність «Право», оскільки вона є однією з найпопулярніших.

Окремі вищі навчальні заклади, які приєдналися до проекту, розроблять якісний та конфіденційний тест, проведення якого забезпечить Український центр оцінювання якості освіти.

За основу експерименту взято позитивний досвід запровадження ЗНО при вступі до вищих навчальних закладів, завдяки чому вдалося побороти корупційні ризики та забезпечити проведення об’єктивного конкурсу найкращих абітурієнтів.

Сьогодні умови вступу до магістратури визначають самі вищі навчальні заклади, що унеможливлює чесний та прозорий конкурс. 

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!