Політична реклама

При загостренні хронічних захворювань щеплення від грипу протипоказане

1780 0
Вже через тиждень в Україні розпочнеться сезон грипу. Лікарі рекомендують проводити вакцинацію з метою профілактики цього захворювання. Але є деякі категорії людей, яким робити щеплення протипоказано.

Не можна прищеплюватися від грипу людям, які мають непереносимість компонентів протигрипозної вакцини — білків курячого яйця та спеціальних консервантів в її складі. 

Крім того, потрібно відкласти щеплення на 3-4 тижні людям з гострими захворюваннями або при загостренні хронічних захворювань. Протигрипозне щеплення не рекомендується, якщо на попереднє введення препарату розвинулися ускладнення. 

Лікарі рекомендують робити щеплення від грипу літнім людям, вагітним жінкам, дітям до 5 років а також представникам професій, робота яких пов'язана з великою кількістю людей і багатолюдними місцями.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!