Прямі переговори Зеленського з Путіним підтримує понад 70% українців. Опитування

1500 0
Водночас підписання тимчасового перемир’я з Росією без виведення її військ з території України, на думку населення, є неприйнятним.
Фото: ОП

Фото: ОП

Прямі переговори президента України Володимира Зеленського з лідером РФ Путіним щодо припинення війни підтримують 74%, а чверть – не підтримують. Трохи більше прихильників прямих переговорів на Півдні й Сході, але і в інших регіонах також таких більшість. Про це свідчать результати опитування соціологічної агенції «Рейтинг», яке провели 18 березня.

Водночас підписання тимчасового перемир’я з Росією без виведення її військ з території України, на думку населення, є неприйнятним. Так вважає 89%. 

Додамо, що підтримка створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі, Великобританії зросла з 61% (у січні) до 85%. Натомість сьогодні підтримка такого союзу вища, ніж підтримка інтеграція України з НАТО (72%). 

Опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час пресконференції іноземним ЗМІ закликав главу Кремля забратися з української землі або сісти з ним за стіл переговорів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!