Прибуття рейсу з Китаю: в авіакомпанії SkyUp розповіли деталі

5951 3
Куди саме прилетить цей літак наразі невідомо.
Фото: SkyUp Airlines

Фото: SkyUp Airlines

Завтра зранку в Україну прибуває літак, який евакуює українців із китайського міста Ухань – епіцентру коронавірусу. Цей рейс виконує українська лоукост компанія SkyUp Airlines. Із Китаю прилетять 49 громадян України та 35 іноземців. Куди саме прилетить цей літак наразі не відомо. Судячи з онлайн-табло сайту авіакомпанії SkyUp, рейс із Алмати, де літак має дозаправитись, 20 лютого виконають до Борисполя.

Коли відбудеться рейс

Цей рейс організували на державне замовлення спільно Міністерством закордонних справ України, Міністерством охорони здоров’я України та Державною службою України з надзвичайних ситуацій.

Рейс PQ7301/7302 виконає Boeing 737-700 NG із реєстраційним номером UR-SQD (резервний літак – Boeing 737-800 NG із реєстраційним номером SQB). 19 лютого об 2:50 літак вилетить із аеропорту «Бориспіль» та попрямує до Алмати, звідки, після дозаправки та ротації екіпажу, відправиться до Уханя.

О 00:05 за місцевим часом (або ж 18:05 за київським часом 19 лютого) літак вилетить із Уханя до Алмати, звідки після дозаправки та зміни екіпажу, попрямує до України. Орієнтовний час прибуття – 20 лютого о 08:05 за місцевим часом.

Скільки людей прилетить із Уханю: українців та іноземців

В Ухані на борт підніметься 49 українців та орієнтовно 35 іноземних громадян, які зараз перебувають у провінції Хубей. На шляху до Китаю і назад літак виконає посадку в Алмати (Казахстан) для дозаправки та зміни екіпажу.

«Безпека людей – найвища цінність для нас. Коли постало питання про евакуацію наших співгромадян, ми одразу відгукнулися на прохання уряду організувати рейс. Я дуже вдячний команді за підтримку цього рішення і пишаюся кожним, хто погодився взяти участь. Команда SkyUp – неймовірно віддані своїй справі, щирі та людяні», –  коментує рішення авіакомпанії SkyUp генеральний директор Євгеній Хайнацький.

Організація рейсу та умови перевезення пасажирів

Для виконання рейсу з добровольців сформували три екіпажі з 17 осіб: 6 пілотів, 10 бортпровідників та 1 технік. Крім того, пасажирів і команду супроводжуватиме кваліфікований медперсонал від МОЗ України – 2 лікаря, 1 медсестра і представники МВС України.

Авіаперевізник, зі свого боку, забезпечує команду рейсу індивідуальними засобами захисту, як-то спеціальними захисними костюмами, масками, відповідно до рекомендацій ВООЗ. Крім того, авіакомпанія застрахувала кожного члена екіпажу на випадок втрати працездатності.

На борту під час перельоту вживатимуть необхідні застережні заходи для мінімізації ризиків для здоров’я, рекомендованих Державною санітарно-епідеміологічною службою України. Пасажири будуть перебувати у спеціально облаштованій зоні. Їм видадуть маски, які треба буде змінювати щотри години, та антисептики. 

Що буде з пасажирами і командою після прибуття

Всі необхідні процедури (паспортний контроль, митні формальності) виконають безпосередньо на пероні біля трапу літака.

Пасажири, екіпаж та всі, хто контактуватиме з ними з аеропорту відправляться до санаторію МОЗ України на 14-денну обсервацію. Наразі – це максимальний інкубаційний період від інфікування до проявлення симптомів нового коронавірусу.

На час обсервації установа буде ізольована. Організацією перебування пасажирів і команди SkyUp на обсервації займаються МОЗ України і ДСНС.

Що буде з літаком після прибуття

Після прибуття в Україну для літака виділять окрему стоянку. Його обробку буде проводити санітарно-епідеміологічна служба. Процедура дезінфекції триватиме близько двох годин, після чого літак залишать ще на кілька годин зачиненим, а потім перевірять. Також, відповідно до рекомендацій Boeing, SkyUp замінить фільтри системи кондиціонування.

Через добу після дезінфекції і технічних робіт літак буде готовий повернутися до роботи.

Богдан Білан

20 Лютого, 2020 09:50
666 ... м-дя ... "дезінфектори" , починайте вимагати , щоби продезінфікували УСЮ світову грошову масу шляхом її спалення (і , бажано, в космосі) ... Слава Україні ! ...
20 Лютого, 2020 08:47
Йолоп " Його обробку буде проводити санітарно-епідеміологічна служба. "- котра вже давно ліквідована!
Попробуйте думати перед тим як писати не перевірену інформацію.
19 Лютого, 2020 18:25
олександр На мою думку, літак після приземлення в Борисполі, має також БУТИ НА КАРАНТИНІ не менш, ніж 14 діб. Після того, як люди дізнаються про цей літак, на яких напрямках він працюватиме, на нього ніхто не зайде. Не захочуть ризикувати. Тільки якщо усі прибулі виявляться здоровими, тоді можна впевнено заявити, що небезпека минула і літак також безпечний в цьому плані. А так... Знаємо, як наші "спеціалісти" а аеропорті будуть його дезінфекціювати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!