Політична реклама

Причиною смороду у Львові визнали стічні води підприємств

1689 2
Як інформує ЛМКП «Львівводоканал», аналізи проб повітря та стічних вод показали, що деякі підприємства міста зливають у міську каналізацію стоки, які в 10-12 разів перевищують допустимі норми. Це порушує технологічний режим роботи міських очисних споруд та призводить до неприємного запаху.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Незважаючи на тривалий час експлуатації, каналізаційна мережа Львова перебуває у задовільному технічному стані та належно виконує функції транспортування стічних вод від споживачів послуг до очисних споруд міста», – вважає в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Степан Пакіж.

Відповідно до рішення Львівської міської ради №270 від 28.03.2008 р. дощова каналізація (в тому числі дощоприймачі з гідрозатворами) перебувають в обслуговуванні комунальних відділів райадміністрацій Львова.

«Акцентуємо на тому, що несправність дощоприймачів не є причиною неприємного запаху у місті, а лише похідною ланкою, яка періодично провокує процес зворотної вентиляції каналізаційних колекторів та потрапляння каналізаційних запахів в атмосферу міста.

Первинною ж причиною неприємного запаху є наднормативно-забруднені стічні води підприємств», – додає Степан Пакіж.

Для дослідження причини появи неприємного запаху у м. Львові була створена комісія, залучене підприємство «Еко-Захід» для відбору та аналізу проб повітря у місцях підключення каналізаційних мереж промислових підприємств до міської каналізації. Результати аналізів відібраних проб повітря зафіксували присутність метилмеркаптану, сірководню та аміаку як джерела неприємного запаху у точці підключення колектора від підприємства «Ензим» в районі вулиці Богданівська та Пластова. Аналіз проб стоків цієї компанії показав системне перевищення гранично-допустимих концентрацій у 10-12 разів.

«Зважаючи на грубі порушення «Правил приймання стічних вод підприємств у систему міської каналізації Львова», затверджені рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 18.09.2002 р. №292, ЛМКП «Львівводоканал» звернулося у Господарський суд з 3 позовними заявами на дії ПрАТ «Компанія Ензим» на загальну суму 4,4 млн грн.

У зв’язку з тим, що ПрАТ «Компанія Ензим» систематично порушує «Місцеві правила», скидаючи стічні води з перевищенням допустимих концентрацій забруднювальних речовин, що у свою чергу порушує технологічний режим роботи міських очисних споруд та призводить до значного їх перевантаження, ЛМКП «Львівводоканал» видало попередження про припинення приймання стічних вод ПрАТ «Компанія Ензим» з 25 липня 2012 року», – додає Степан Пакіж.

ЛМКП «Львівводоканал» проводить як аварійні, так і планові профілактичні прочищення каналізаційної мережі діаметром до 300 мм з допомогою каналопромивних машин, що експлуатуються підприємством. Для промивки та прочистки колекторів більших діаметрів (від 300 мм до 3500 мм) необхідно придбати спеціальну каналопромивну техніку, вартість якої коливається від 5,5-6 млн грн за одиницю.

Джерело: ZIK


Читайте також:
1 Серпня, 2012 22:17
Олег Характерно, що " виброси" максимально проводяться в передранкові часи, особливо на вихідні.
Невже співпадіння?
23 Липня, 2012 17:22
Народ І які ж вони "мудрі"!!! Винуваті підприємства... А чому ви їх не штрафуєте?! Попробую здогадатися, кошти за штафи мали би йти в бюджет "Водоканалу"! А керівництво "Водоканалу" бере мзду в готівці, яка осідає в кишенях чиновників! Проста арифметика!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!