Причини зростання Covid-19 на Львівщині та відставка Авакова. Головне за ніч і минулу добу

24549 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Причина зростання Covid-19 – байдужість. Зростання смертності на Львівщині, за словами епідеміологині Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру Оксани Пушкарьової, пов’язане з тим, що через недотримання карантину почали інфікуватись люди, які є в групі ризику. Багатьом львів’янам байдуже, що через них можуть захворіти та померти старші люди.

Читайте такожЧому львів’яни почали говорити, що коронавірус – вигаданий

«Має бути особиста відповідальність кожної людини, розуміння того, що навіть якщо вона сама легко чи безсимптомно перенесе захворювання, то хтось від цього може постраждати. Відсутність цього розуміння сильно впливає на високу захворюваність. Треба думати не тільки про себе, стати трохи на сторону іншого», – наголошує Пушкарьова.

Карантин не послабили / послабили. На Львівщині до 1 червня карантин не послаблюватимуть. Таке рішення 29 травня прийняла обласна комісія ТЕБ і НС. 

Тож й надалі заборонено виходити на вулицю без маски та документів, а також самовільно залишати місця обсервації. Не відновлять також міжміські та міжрайонні перевезення.

Тим не менше у Львові віднині дозволено розпочати роботу: коворкінгам, туристичним компаніям, закладам громадського харчування в ТРЦ (обслуговування на виніс і продаж безалкогольних напоїв), музеям просто неба. Також у Львові дозволили проводити екскурсії та відновити роботу літнику бару «Золотий колос», який раніше закрили через порушення.

Читайте такожАвіакомпанія SkyUp отримала дозвіл на відкриття рейсу зі Львова в Португалію

Разом з тим, Волинська, Закарпатська та Луганська області отримали дозвіл перейти до другого етапу послаблення карантину.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу Covid-19 виявили у 50 осіб (напередодні у 70-ох). Разом 1 563. Вилікувалося – 369 осіб, померло – 52.

На Львівщині одразу три смерті за добу від коронавірусу. У Львівській інфекційній лікарні померла 70-річна жінка та два чоловіки 68 та 84-річні, які перебували на лікарні у 8 міській клінічній лікарні Львова.

В Україні за добу виявлено 429 (напередодні 477) нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 22 811 пацієнтів. Одужало – 8 934 (495 за добу), померло від Covid-19 – 679 осіб (плюс 10). Кількість тих, хто одужав знову перевищила число нових хворих.

Перелік антилідерів змінився: Чернівецька область (3 259 – плюс 58 за добу), місто Київ (2 849 плюс 56), Рівненська (1 628 – плюс 40) та Львівська (1 563 – детальніші показники вище) області. Раніше четвірку замикала Київщина (поточна кількість хворих 1 535 – плюс 18).

Кордон частково відкрили – в’їзд іноземних громадян. В ніч на 29 травня повноцінно запрацювали 6 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою.

Читайте такожНа Львівщині оголосили штормове попередження

У п’ятницю увечері почала відновлення роботи пунктів пропуску на кордоніі з Україною Угорщина, а з 1 червня відкриє кордон Словаччина.

Уряд України також готується зняти заборону на в’їзд іноземних громадян. Зокрема, розглядається можливість дозволити в’їзд іноземців за умови 14-денного карантину, знявши нинішню вимогу про наявність дозволу на проживання.

Стрілянина у Броварах і відставка Авакова. Учора у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями, троє чоловіків отримали поранення, двадцять осіб затримані.

Інцидент стався між угруповуваннями, які займаються нелегальними пасажирськими перевезеннями. Частина з них з Києва, частина – з Вінниці.

«Учасники перестрілки – угруповання місцевих «тітушок» і друга група завезених бойовиків з Вінниці (троє поранених, затримано 10 осіб, вилучено зброю та боєприпаси, автомобілі) від фірми ПП «А.Т.Н.». Якщо погуглити, то ви знайдете, що це не єдиний випадок такого методу ведення бізнесу»,написав «Слуга народу» Олександр Качура.

Читайте такожКому із людей, старших за 60 років, можна виходити на роботу

Раніше ЗМІ пов’язували «А.Т.Н.» з оточенням Сергія Чеботаря – ексзаступника глави МВС Арсена Авакова.

Разом з тим, це вже другий прокол міністра Авакова за тиждень. Перший – страшне згвалтування і катування жінки у поліцейському відділку Кагарлика. Другий – стрілянина в Броварах. За свідченням самого міністра, поліцейських під час цього конфлікту не було. «Поліцейських там не було, це несподівана ситуація. Зараз закінчимо цю операцію і у мене є велике питання по Броварський поліції, тому що пропустити таке – це неприпустимо»,сказав Аваков на зустрічі з Зеленським та Шмигалем.

Пізніше стало відомо, що начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області та його заступника відсторонили від посад. Але чи цього достатньо? Хіба не міністр Аваков відповідальний за те, що реформи Нацполіції досі гальмуються. 

Шмигаль і ДТЕК Ахметова. Прем’єр Шмигаль заповнив декларацію, в якій вказав, що отримав понад 3,1 млн грн у компанії ДТЕК та 230 тисяч грн – в Івано-Франківській ОДА.

Окрім того, у Львові у нього великий будинок на 216 кв.м., записаний на дружину Катерину, гараж та дві земельні ділянки на 151 і 458 кв.м. А у Кам'янці Львівської області у сім’ї нежитлове приміщення на 417 квадратів вартістю майже 5 мільйонів гривень. У Хоросніці Мостиського району – дві земельні ділянки по 2,2 тисячі кв.м.

Читайте такожКоли до Львова прийде потепління. Пояснення експертки

У Шмигаля є Land Rover Discovery Sport 2016 року вартістю 832 тисячі гривень.

ЄС – США – Іспанія – Китай. В ЄС запевнили, що пандемія коронавірусу не вплине на безвіз з Україною.

Президент США Трамп звинуватив у поширенні коронавірусу владу Китаю і Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ). З ВООЗ США взагалі тимчасово припинили всі відносини.

На 30 травня, за офіційною інформацією, у Китаї залишилося 70 активних випадків Covid-19.

В Іспанії вперше з березня виявили два завезені випадки коронавірусу.

На вихідні – негода. Тож ми знову закриті на домашній самоізоляції. Однак у цьому є й позитив, можливо, хоч таким чином ми зможемо перейти до наступного етапу послаблення карантину. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!