Придбані приміщення виправної колонії «Шувар» використає для розбудови ринку

12633 0
Загальна площа «Нижнього Шувару» нині становить близько 20 га.
Фото: Шувар

Фото: Шувар

ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» придбав з аукціону у Львові три приміщення виправної колонії за 30 мільйонів гривень. Йдеться про територію за адресою вул. Хуторівка, 4 загальною площею 0,9 га. У компанії кажуть, що планують використати її під потреби ринку.

Читайте також: Львівські родини 47% свого бюджету витрачають на продукти харчування

«Ми ще не розголошуємо, під що саме будуть задіяні ці приміщення конкретно, однак точно йдеться про потреби саме ринку та розвиток території», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv піар-менеджер компанії Ярослав Альохін.

Окрім цього, за його словами, є низка факторів, на які зважають під час напрацювання планів щодо території.

Загальна площа нижнього «Шувару» нині становить близько 20 га. ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» придбало три приміщення колишньої колонії №48, що на вулиці Хуторівка, 4, площею 0,9 га, що по-сусідству із ринком, за 30 мільйонів гривень (стартова ціна була 3,5 мільйони гривень). 

Основні будівлі колишньої колонії загальною площею 39,8 тис. м² та земельну ділянку площею 13 гектарів за понад 377 млн грн купила компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс», яка входить у групу компанії SoftServe. Вона планує побудувати тут офісний кампус

У кампусі мають намір об'єднати частину львівських офісів, а такою облаштують об'єкти для відпочинку. Окрім креативного простору кампус стане знаковим футуристичним об'єктом. Також тут побудують англомовні школу, садочок та спортивну інфраструктуру. До створення проєкту залучать міжнародні архітектурні компанії.

Читайте також: SoftServe збудує у Львові на місці колонії креативний офісний кампус

Нагадаємо, що ринок сільськогосподарської продукції «Шувар», що на вулиці Хуторівці, розбудують. Містобудівні умови та обмеження надали компанії у березні цього року на виконкомі. Це буде регіональний аграрний центр з торговими, спортивно-відпочинковими приміщеннями на вул. Хуторівці, 4-Б.

Зазначимо, що ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» функціонує із 2005-го року. Його засновником і керівником є депутат Львівської міськради Роман Федишин.

Ольга Коваль

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!