Прикордонники запевняють, що з понеділка ситуація на кордоні з Польщею стабілізується

3396 0
В Державній прикордонній службі переконані, що великі черги на кордоні зумовлені відновленням малого прикордонного руху.
фото: Держприкодонслужба

фото: Держприкодонслужба

Головна причина черг – відновлений малий прикордонний рух. Про це заявив прес-секретар ДПС Олег Слободян, повідомляє Укрінформ.

«Відновлення малого прикодонного руху прогнозовано призвело до суттєвого збільшення навантаження на пункти пропуску на українсько-польському кордоні. Ми сподіваємося, що ажіотаж, пов'язаний з його відновленням, упродовж цих вихідних дещо вляжеться, з понеділка ситуація стабілізується, і пункти пропуску запрацюють у більш звичному режимі», — сказав Слободян.

За його словами, значна частин автомобілістів на кордоні –  це учасники малого прикордонного руху та громадяни України, які користуються автомобілями іноземної реєстрації і змушені кожних п'ять днів перетинати кордон для її поновлення.

Основною причиною повільного перетину кордону, на думку Олега Слободяна, є невідповідність пропускних можливостей інфраструктури кордону реальній ситуації. До прикладу, у 1991 році державний кордон України за рік перетинало близько 14,5 млн осіб, а торік ця кількість сягнула 252 млн осіб.

Представник служби порадив громадянам, які їдуть до Польщі, стежити за інформацією на сайті ДПСУ і обирати для руху найбільш вільні напрямки.

Наразі на польсько-українському кордоні черга з понад 900 машин:

  •  «Угринів» – 250
  • «Ягодин авто» – 200
  • «Шегині» – 170
  • «Устилуг» – 100
  • «Краковець» – 100
  • «Рава-Руська» – 80
  • «Грушів» – 20
  • «Смільниця» – 0.

Нагадаємо, Польща 3 серпня відновила малий прикордонний рух з Україною після місячної перерви.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!