Прикордонники пояснили, чому на пішому переході в Шегинях великі черги. Відео

2541 0
Кількість тих, хто хоче виїхати з України майже втричі більша, ніж тих, хто в’їжджає.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На єдиному робочому пішохідному пункті пропуску Шегинях на Львівщині вже кілька тижнів спостерігають значні черги. Зокрема лише сьогодні вранці перед кордоном із Польщею на виїзд із України чекали понад сто осіб.

Читайте також: Наразі за кордон зможуть їхати тільки ті, хто має право на проживання в інших країнах, – МВС

Як розповів в. о. керівника Західного регіонального управління Державної Прикордонної служби України Олексій Гавель, черги виникають тому, що польські прикордонники проводять температурний скриніг, а також перевіряють законність підстав перебування Українців у Польщі. Вони можуть перевіряти навіть роботодавців.

Із 16 травня, відколи працює піший пункт пропуску, його перетнули понад 76 тисяч українців, а кількість тих, хто хоче виїхати з України майже втричі більша, ніж тих, хто в’їжджає: за добу на вхід оформлюють близько 600 громадян, тоді як на вихід – понад 2,5 тис. громадян.

Олексій Гавель каже, що Держприкордонслужба разом із Мінінфраструктури веде перемовини з Польщею, аби відновити залізничне сполучення зі Львова, що дозволило б розвантажити пункт пропуску «Шегині – Медика». Також на в’їзд у Польщу працюють пункти пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська».

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Нагадаємо, що 16 березня Україна закрила всі кордони на в’їзд іноземцям та призупинила роботу більшості пунктів пропуску для пасажирських перевезень. 16 травня відновив роботу контрольно-пропускний пункт «Шегині», зокрема, для пішого перетину кордону. Це мало розвантажити автомобільні пункти пропуску.

Тарас Бабенчук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!