Для зменшення черг на українсько-польському кордоні проведуть експеримент

3460 0
У святковий період в пунктах пропуску, зокрема на українсько-польському кордоні, зазвичай збільшується пасажиропотік. Щоб зробити перетин кордону в цей час комфортнішим, тут вживатимуть декілька заходів, а на «Краковці» проведуть експеримент з розмежування смуг руху.
фото ілюстративне: прес-служба  ГУ ДФС у Львівській області

фото ілюстративне: прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

Для зменшення черг на кордоні в новорічно-різдвяний період у різних пунктах пропуску:

- збільшать кількість працівників у зміні прикордонного наряду;

- передбачать додаткові смуги руху для автомобілів;

- використають системи завчасного інформування про організовані туристичні групи.

Крім цього, прикордонники спробують і нові методи. Зокрема, у пункті пропуску «Краковець» створять окремі смуги руху для автомобілів української та іноземної реєстрації. Для втілення експерименту тут вже встановлюють відповідне обладнання: 250 парапетів перед пунктом пропуску протяжністю 450 метрів. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

Ініціатори сподіваються, що «це дасть можливість чітко розмежувати транспорт потік та створити комфортні умови для перетину кордону громадянами з туристичною метою». 

Нагадаємо, нещодавно змінилися правила перетину кордону з Україною автівками з іноземними номерами, що пов'язані з розмитненням транспорту. Водії активно протестують проти нововведень, перекриваючи дороги на пропускні пункти. Під час мирних акцій вимагають прийняття законопроекту 4223 про зрівняння іноземців та резидентів України в правах на ввезення машин з Євросоюзу та інших змін у чинних правилах.

Опублікувала Людмила Рубцова

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!