Прикордонники: Прихильники терористів намагаються потрапити в Україну і з боку ЄС

2125 0
У прикордонників є план щодо недопуску громадян Білорусі та Балканських країн на територію України. Особливо це стосується громадян Сербії. Наприклад, на Закарпатті не дозволили перетнути кордон вже двом десяткам сербів. Про це повідомив на прес-конференції 19 серпня помічник начальника західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремет.
Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

«В більшості випадків мета їхньої поїздки не підтверджується. Було два випадки, коли громадяни Сербії мали зі собою військову літературу. Часто – не мають фінансового підтвердження», – пояснив Володимир Шеремет.

Також через пункт пропуску Рава-Руська на Львівщині в Україну намагався проникнути «прихильник терористів» 1988 року народження. Спочатку, зі слів Володимира Шеремета, чоловік намагався потрапити в Україну через Ягодинський пункт пропуску, але після відмови поїхав на Раву-Руську.

«Юридично – громадянин США. Намагався в’їхати автомобілем з російською реєстрацією. В автомобілі знайшли камуфляж, книги. Йому відмовлено у в’їзді, інформацію передано в СБУ. Як бачимо, люди, які підтримують терористів, намагаються проникати в Україну з боку Євросоюзу», – сказав Володимир Шеремет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!